Daugavpilī tūrisma forums «Daugavpils tūrisma restarts» pulcē vietējos tūrisma profesionāļus

Otrdien, 2022.gada 17. maijā, ievadot aktīvo tūrisma sezonu, Daugavpilī sekmīgi norisinājās Daugavpils tūrisma jomas galvenais šī gada pavasara notikums – tūrisma forums “Daugavpils tūrisma restarts”. Pasākumu rīkoja Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūra.

58 bildes

Pasākumu atklāja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš, kurš arī ir Daugavpils tūrisma jomas kurators. Foruma viesus uzrunāja Augšdaugavas novada pašvaldības vadība, Latgales plānošanas reģions, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departaments, kā arī Latgales Tūrisma asociācija. Tāpat forumā piedalījās viesi no tālās Indijas un tuvākie kaimiņi no Lietuvas Zarasiem, tāpēc forumu var uzskatīt par starptautisku.

Tūrisma forums pulcēja kopā Daugavpils tūrisma nozares pārstāvjus, tūrisma objektu darbiniekus un uzņēmējus, kā arī trīs Daugavpils mācību iestādes, kas gatavo tūrisma nozares speciālistus. Tāpat pasākumu apmeklēja arī vietējie mediji un blogeri.

Foruma dalībniekus uzrunāja Augšdaugavas novada pašvaldības priekšsēdētāja vietnieks Vitālijs Aizbalts, Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne, kā arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) vadošā eksperte Kristīne Mickāne. Laura Spundere sniedza ieskatu Latgales Tūrisma asociācijas darbā, savukārt Daugavpils pilsētas pašvaldības Attīstības departamenta vadītāja Daina Krīviņa pastāstīja par tūrisma vides attīstību Daugavpilī. Augsti godātais viesis no Indijas profesors Chinmay Pandya pauda gatavību veicināt starptautisku sadarbību. Analizējot Daugavpils tūrisma nozari, Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras direktore Žanna Kulakova sniedza vērtīgus statistikas datus par pēdējiem diviem gadiem. Bet Lietuvas tuvākās pilsētas – Zarasu pilsētas – tūrisma jomas pārstāvis Ramūnas Keršus aicināja aktīvi izmantot kaimiņu tūrisma piedāvājumu. Ar savām prezentācijām uzstājās pilsētas tūrisma objektu pārstāvji, kuri prezentēja šī gada tūrisma jaunumus.

Daugavpils tūrisma restarts kļūs par impulsu aģentūras vidējā termiņa darbības stratēģijas izveidošanai. Darbs pie stratēģijas izveides sāksies tuvākajā laikā.

“Daugavpils ir daudzveidīgs un interesants tūrisma galamērķis ar plašu piedāvājumu dažādām mērķa grupām. Latgales reģiona lielākā pilsēta ir gatava aktīvai tūrisma sezonai. Kopā mums izdosies”, foruma noslēgumā teica Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras direktore Žanna Kulakova.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.23440599sec.