Daugavpils TIC skatlogos skatāma vikingiem veltīta izstāde

Šī gada 23. septembrī plkst. 15.00 Daugavpils Tūrisma informācijas centrā (Rīgas iela 22a) notiks vēsturiskās modelēšanas kluba “Robeža” izstādes “No varangiešiem līdz grieķiem” atklāšana. Izstāde ir veltīta tirgotājiem un arī karotājiem, kas vikingu laikos ceļoja pa slaveno tirdzniecības ceļu “no varangiešiem līdz grieķiem” un veicināja Baltijas iedzīvotāju kultūras un ekonomikas attīstību.

Daugavpils Tūrisma informācijas centra (TIC) skatlogos ir eksponēti vairāki priekšmeti – vikingu laika skandināvu iedzīvotāju apģērbi, bruņas un ieroči. Šīs ir mantas, kuras kluba dalībnieki izmanto vēsturiskos pasākumos un turnīros. Vēsturiskās modelēšanas klubs “Robeža” darbojas kopš 2005. gada. Kluba dalībnieki nodarbojas ar 9. – 11.gadsimta vēstures izzināšanu, sadzīves un militāro rekonstrukciju. Biedrības galvenās darbības jomas ir izglītība, rokdarbi un aktīvs dzīvesveids. Kluba biedri piedalās zobencīņas turnīros, loka šaušanas turnīros un vēsturiskos pasākumos. Kluba dalībnieki pastāvīgi nodarbojas ar vēsturiskiem rokdarbiem, attīstot savas radošās prasmes un zināšanas par arheoloģiju un vēsturi.

Izstādes atklāšanā, kas notiks jau šo piektdien plkst. 15.00, būs iespēja tikties ar vēsturiskās modelēšanas kluba dalībniekiem, kuri demonstrēs vikingu perioda ieročus un apbruņojumus. Tāpat visi klātesošie varēs pielaikot bruņas un nofotografēties, kā arī iemācīties spēlēt galda spēli Hnefatafl (karaļa galds), ko izgudroja vikingi.

Izstāde būs skatāma līdz šī gada oktobra beigām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.98035002sec.