Daugavpilī notiks IV Starptautiskā jauno dziedātāju Ziemassvētku dziesmu konkursa fināls

8.janvārī, plkst. 14.00 Daugavpils Vienības nama koncertzālē notiks IV Starptautiskā jauno dziedātāju Ziemassvētku dziesmu konkursa fināls, kurā par lielo balvu sacentīsies septiņpadsmit konkursa 1.pakāpes ieguvēji.   

Fināla konkursanti izpildīs vienu brīvi izvēlētu Ziemassvētku skaņdarbu. Konkursa uzvarētāji tiks noskaidroti četrās kategorijās: labākais solists vai duets līdz 14 gadu vecumam, labākais solists līdz 25 gadu vecumam, labākais bērnu ansamblis vai koris, labākais jauniešu ansamblis vai koris. Konkursantu sniegumu vērtēs Latvijas Nacionālā kultūras centra koru un vokālo ansambļu eksperts Lauris Goss, diriģents, komponists, dziedātājs, Latviešu Vispārējo Dziesmu svētku koru koncerta mākslinieciskais vadītājs Ārijs Šķepasts, dziedātāja, Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslas fakultātes lektore, Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas pedagoģe Jeļena Borele, asociētais profesors, kordiriģents, festivālu organizators, pedagogs Rolandas Daugela (Lietuva).

Pavisam konkursā piedalījās 78 dalībnieki – solisti, dueti, ansambļi un kori dažādās vecuma grupās no 5 valstīm – Bulgārijas Latvijas, Lietuvas, Moldovas un Ukrainas.  Decembrī attālināti notika konkursa pirmā kārta – dalībnieki iesūtīja dziesmu video ierakstus kādā no konkursa piecām kategorijām: tradicionālā oriģinālā Ziemassvētku dziesma, Ziemassvētku tautas dziesma, Ziemassvētku laika sakrālais skaņdarbs, mūsdienu Ziemassvētku dziesma un latviešu autora Ziemassvētku dziesma. Konkursantu sniegumu vērtēja vokālās mūzikas eksperti no 4 valstīm – Latvijas, Lietuvas, Polijas un Ukrainas. Ikviens interesents pirmās kārtas labākos priekšnesumus var skatīt tiešsaistē – Youtube kanālā “Latvian Contests” video ierakstu veidā.  

IV Starptautisko Jauno dziedātāju Ziemassvētku dziesmu konkursu rīko Daugavpils pilsētas pašvaldības Kultūras pārvalde sadarbībā ar Daugavpils Vienības namu.

Sākotnēji Starptautiskais Jauno dziedātāju Ziemassvētku dziesmu konkurss bija daļa no Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla „Sudraba zvani”, taču laika gaitā tas ir attīstījies un kopš 2021. gada kļuvis par neatkarīgu pasākumu, kas tiek organizēts katru otro gadu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49402809sec.