Ogres muzejā – bezmaksas izstāde no krājuma gleznu zelta fonda

Pašā vasaras pilnbriedā Ogres Vēstures un mākslas muzejā pārliecinoši sevi pieteikusi jauna izstāde "Kārlis Hūns un citi. Gleznas no muzeja krājuma". Tajā vienkopus skatāmi gan Latvijas kultūras dzīvē atpazīstamu mākslinieku, gan glezniecības vecmeistaru darbi. Līdzās viņiem – nezināmu autoru, kā arī nekad plašākai publikas apskatei agrāk neizlikti darbi.

"Plānojot un atlasot darbus šai izstādei, vēlējos parādīt mūsu krājuma vērtīgāko, varētu teikt "zelta fondu", stāsta Ogres Vēstures un mākslas muzeja izstāžu kuratore Dagnija Vegnere un turpina:

"Protams, tagad, kad muzejs atrodas jaunās telpās un var lepoties ar plašu izstāžu zāli, mums pavērušās pavisam citas iespējas – darbi var būt apjomīgāki, eksponētās kolekcijas - lielākas. Šoreiz uzsvaru gribēju likt uz mūsējiem – māksliniekiem, kuru dzīves ceļi saistīti ar Ogri un Ogres novadu.

Daudziem noteikti būs interesanti iepazīt Plāterē dzimušā diriģenta un režisora Eduards Kažociņa darbus,no  kuriem daudzi  izstādēs nekad nav bijuši . Arī mākslinieka, aktīva Ogres 1930.gadu sabiedriskās dzīves organizētāja, Voldemāra Štelfa darbi noteikti apmeklētāju patīkami pārsteigs. Starp citu, viens no viņa darbiem "Pie loga" tika izstādīts pirmajā Ogres pilsētas mākslas izstādē un kopš tā laika plašākai publikai nav rādīts. Gleznā mākslinieks portretējis savu kundzi Mariju Štelfu (dzim. Kulberga).

Savukārt, gleznotāja, brāļu Kaudzīšu romāna "Mērnieku laiki" ilustratora Eduards Brencēna darbs - "Pie slimnieces gultas", izstādēs nekad nav rādīts savas drūmās noskaņas dēļ. Man likās, ka šoreiz ir pienācis laiks iepazīstināt arī ar šo darbu."

Izstādē kopumā skatāmi 32 darbi no Ogres Vēstures un mākslas muzeja krājuma – gan madlienieša Kārļa Hūna, Taurupē dzimušā Vilhelma Purvīša, scenogrāfa un gleznotāja no Ikšķiles novada Jāņa Kugas, teātra dekoratora Oskara Norīša un grafiķa, pastmarku un naudas zīmju veidotāja, Ogres pilsētas ģērboņa autora Kārļa Krauzes, gan daudzu citu autoru darbi.  

Ogres Vēstures un mākslas muzeja mākslas kolekcija  veidojusies kopš muzeja pirmsākumiem 1981. gadā un mērķtiecīgi tikusi papildināta ar mākslinieku novadnieku gleznojumiem un grafikām. Darbi muzejā nonākuši gan kā dāvinājumi, gan kā pirkumi. Lielu ieguldījumu mākslas kolekcijas komplektēšanā sniedzis mākslas zinātnieks ogrēnietis Pēteris Savickis.

Izstāde būs skatāma līdz 23.jūlijam.

Ieeja – bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43298697sec.