Ogres muzejā Baltijas valstu mākslinieku darbi prezentē kopīgu tēmu "Upe"

28. jūlijā Ogres Vēstures un mākslas muzejā durvis vērs izstāde, kurā vienuviet profesionālo redzējumu par tēmu "Upe" savos darbos gleznās, grafikās un instalācijās prezentēs profesionāli mākslinieki no Baltijas valstīm - Latvijas, Igaunijas un Lietuvas.  Šī izstāde būs kā ieskaņa daudzveidīgajai Ogres pilsētas svētku "Dzīve ir upe" norisei un ļaus uz lietām un jēdzieniem palūkoties daudzveidīgāk, radošāk, dziļāk.

Izstādē "Upe" apvienojušies mākslinieki – domubiedri Antanas Obcarskas (Lietuva), Giedre Riškute (Lietuva), Nele Zirnīte (Latvija), Agnija Ģērmane (Latvija), Linda Dombrovska (Latvija), Laura Feldberga (Latvija),  Signe Vanadziņa (Latvija), Peeter Krosmann (Igaunija). Daži no viņiem tikušies mākslas simpozijos Lietuvā, Latvijā un Indijā, daži pievienojas tikai tagad.

Izstādes kuratore Agnija Ģērmane :

"Šīs izstādes idejas traktējums neaprobežosies tikai ar ūdens virsmas attēliem, jo šo virsmu varam taču arī saukt par robežu starp redzamās pasaules virspusi un dziļumu zem tā – dvēseles telpu un vēl dziļāk – prāta un emociju refleksiju, kas ir mākslas mūžīgais pamats.

Upe ir ļoti ietilpīgs tēls, pasaules mitoloģijās izplatīts un nozīmīgs simbols. To var sasaistīt gan ar laika un dzīves tecējumu, garīgas enerģijas plūsmu, gan arī kā robežšķirtni vai arī virzību uz attīrīšanos un, protams, nepārtrauktu kustību… Upes tecējumu var uztvert arī kā pilnveides, mainības un radīšanas procesu."

A.Ģērmane stāsta, ka šis projekts nemitīgi atjaunojas, papildinās un gluži kā upes plūdums visu laiku ir kustībā - klāt nāk jauni darbi, jauns redzējums, jauni mākslinieki. Tā, piemēram, izstādē "Upe", kas jau pabijusi Talsos un Krāslavā, Ogrē skatītājs pirmo reizi varēs vērot Lauras Feldbergas instalāciju "Vertikālā upe", kā arī mākslinieces Neles Zirnītes un  Signes Vanadziņas darbus .

Piektdien, 4.augustā plkst.18.00 Ogres Vēstures un mākslas muzejā notiks tikšanās ar izstādes "Upe" māksliniekiem, kuru papildinās starpdisciplināro mākslu grupas "Ideagnosis" performance "Viļņošanās". Starp citu – šajā grupā darbojas arī viena no šīs izstādes māksliniecēm – Laura Feldberga.

Izstāde "Upe" būs skatāma līdz 14.augustam.

Gaidīts ikviens interesents.

Ieeja ir bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18421316sec.