Ogre ir lieliska vieta ģimenei - par savu dzimto pilsētu stāsta Ogres TIC tūrisma koordinatore Nika Frīdberga-Pumpuriņa

Nika Frīdberga-Pumpuriņa ir tūrisma koordinatore Ogres novada Tūrisma informācijas centrā. Dzimtajā pilsētā viņa piepilda arī sapni par ģimenes uzņēmumu, izveidojot bērnu izklaides centru ""Džungļu parks". Nika stāsta gan par savu pilsētu Ogri un tās aizvadītajiem svētkiem, gan par savu uzņēmējdarbību.

Esmu dzimusi un augusi Ogrē, karjeru apzināti esmu vēlējusies saistīt ar Ogri un šeit arī veidot ģimeni. Mani nekad nav saistījusi dzīve lielpilsētā. Vidusskolas gados esmu mācījusies un dzīvojusi arī ārpus Latvijas - Zviedrijā. Nevaru to izskaidrot vārdiem, bet iekšēji ir tā sajūta, ka citur Tu nejūties līdz galam piederīgs, tikai mājās Tu esi Tu pats! Ogre ir manas mājas, te gaiss smaržo savādāk, te koki šķiet pazīstamāki un sejas draudzīgākas.

Darbs Ogrē – izaicinājums profesionalitātei

Ogre ir lieliska vieta ģimenei. Te viss ir rokas stiepiena attālumā - bērnudārzs, skola, tirdzniecības centri, atpūtas iespējas, sabiedriskais transports un ideāls attālums līdz galvaspilsētai. Šeit ir unikālas dabas vērtības, ko var baudīt ikviens bez maksas un jebkurā gadalaikā! Šīs vērtības un Rīgas tuvums padara Ogri par pievilcīgu galamērķi tieši ceļotājiem. Darbs Ogres novada Tūrisma informācijas centrā ir aktīvs, mēs nestāvam uz vietas, iesaistāmies jaunos projektos, lai paplašinātu savu piedāvājumu, un meklējam aizvien jaunus veidus, kā radoši un proaktīvi sasniegt mērķauditoriju. Tūristu skaits Ogrē ar katru gadu pieaug, šogad tas ir kāpis ļoti strauji - par 48%. Tas ir labs rādītājs, ne tikai konkrētajā tūrisma reģionā, bet arī skatoties uz valsts ekonomiku kopumā.

Lai sekmētu tūrisma attīstību reģionos, svarīgs ir piedāvājums un tā virzība tirgū. Ja ir profesionāla komanda, kurai ir pietiekami resursi un zaļā gaisma darboties, tad, kā zināms, ar mārketinga paņēmieniem var pārdot pat pašu velnu. Strādāt pašvaldības iestādē ir sarežģīti, jo komandu veido ne tikai tava konkrētā iestāde, bet viss pašvaldības mehānisms kopumā un, lai darbs sekmētos, šeit ir jāvalda savstarpējai sinerģijai. Es uzskatu, ka katrs izaicinājums ir pierādījums profesionalitātei un man patīk šie izaicinājumi, jo tie liek strādāt aizvien radošāk!

Ogre ir pateicīga vieta, lai izrautos no lielpilsētas kņadas

Te ir tik daudz, ko baudīt. Gardēži var nogaršot izslavētos Sierštelles sierus, apvienojot to ar pašmāju vīna degustāciju. Saldummīļi laipni aicināti uz piparkūku studiju, kur iespējams gan cept, gan apgleznot unikālus piparkūku meistardarbus. Aktīvās atpūtas cienītājiem piedāvājam izbraucienus suņu pajūgos gan ziemā, gan vasarā, aicinām izmēģināt koordināciju un precizitāti loka šaušanā, bet ziemā noteikti aicinām izbaudīt apgaismoto distanču slēpošanas trasi ar pasakainu reljefu. Interesenti var vērot debesis Suntažu observatorijā, apskatīt meteorītu kolekciju vai piedalīties atraktīvos fizikas eksperimentos. Iecienīts ir arī Šūpoļu parks, veco spēkratu kolekcija „Tehnika no pagātnes" un, protams, nevar aizmirst, ka pilsētu iekļauj divas upes - Ogre un Daugava, šeit ir skaistas promenādes un pastaigu vietas!

Svētku moto "Dzīve ir upe!"

Vasara ir pilsētas svētku laiks, kad ikviena pilsēta vēlas pārsteigt gan savus iedzīvotājus, gan pilsētas viesus. Šī gada Ogres pilsētas svētku moto "Dzīve ir upe!" jau pasaka priekšā, uz ko tika likts uzsvars - tā bija upe! Svētku programma iedzīvināja atjaunoto Ogres promenādi, krasta laukumu, jaunizveidotās koka laipas pār Ogres upi un estrādes parku - visa rosība bija ap upi un upē.

Uz Ogres upes un peldošās skatuves bija iespēja piedzīvot maģisku gaismas, mūzikas un deju uzvedumu „Upes stāsts", kas atspoguļoja teiksmu par Daugavas un Ogres upes mīlestību. Uzvedums noslēdzās ar krāšņu uguņošanu no Arkveida tilta pār Ogri, kas, starp citu, ir garākais lokveida tilts Latvijā (94 m), un no jaunatklātajām koka laipām. Ierastā gājiena vietā uzņēmumu un organizāciju pārstāvji devās laivu parādē pa Ogres upi. Upes krastos svētki šogad piedāvāja baudījumu dvēselei un ķermenim, izmēģinot trīs dažādas pirtis, baudot profesionālas masāžas, izzinot augu valsts noslēpumus un atklājot to, kā rūpēties par miesas un gara veselību. Neizpalika bez sportiskām aktivitātēm, muzikālām performancēm un gastronomiskiem šedevriem, apvienojot izcilākos Ogres restorānus un konditorejas.

Piepildīts sapnis - bērnu izklaides centrs "Džungļu parks"!

Ogres pilsēta un tās infrastruktūra strauji attīstās, pašvaldība ir ieinteresēta nodrošināt iedzīvotājiem drošu un patīkamu vidi. Ir lieliskas iespējas uzņēmējdarbības attīstībai, ko paši šobrīd arī izmantojam - esam izveidojuši bērniem izklaides vietu pašā Ogres centrā.

Kad pirms gandrīz 3 gadiem piedzima mans dēliņš, es sapratu, ka man ir daudz neizmantota spēka un vēlme sevi pierādīt pasaulei! Man līdzās bija mans vīrs un vīra māsas ģimene, ar ko jau ilgus gadus apspriedām ideju par ģimenes biznesu, un šis bija īstais laiks rīkoties. Pamazām sākām attīstīt idejas, pētīt Latvijas tirgu un nonācām pie bērnu izklaides centra izveides.

Esam ļoti gandarīti par paveikto. 16. augusts tiks atzīmēts kā bērnu izklaides centra "Džungļu parks" dzimšanas diena. Pie mums varēs baudīt piepūšamo šķēršļu joslu, lielu trīsstāvu labirintu, rīkot ballītes un svinēt svētkus, ir padomāts arī par drošu izklaidi pašiem mazākajiem apmeklētājiem. Mēs vēlamies, lai mūsu pakalpojums būtu pieejams visiem bērniņiem un arī mazāk nodrošinātām ģimenēm, tāpēc jau tuvākajā laikā sniegsim iespēju reizi mēnesī bez maksas apmeklēt izklaides centru bērniem no trūcīgām ģimenēm. Esam atvērti arī sadarbībai ar bērnu namiem un SOS ciematiem, lai radītu svētkus arī viņu ikdienā.

Izklaides industrija prasa radošumu, izdomu, aizvien jaunu ideju realizēšanu

Es nekad neesmu bijis cilvēks, kas iekļaujas stingros rāmjos. Man patīk radošums, praktiskums, iet un darīt. Jau no 15 gadu vecuma esmu vadījusi bērnu ballītes, skolas laikā aktīvi iesaistījos pasākumu organizēšanā un skolas dzīves veidošanā. Sabiedriskās attiecības un specializācija pasākumu organizēšanā bija pavisam loģisks nākamais solis, tāpēc pēc vidusskolas iestājos Biznesa augstskolā Turība, kurā ieguvu sabiedrisko attiecību speciālista kvalifikāciju un jau studiju laikā iesaistījos dažādos projektos. Izklaides industrija prasa radošumu, izdomu, aizvien jaunu ideju realizēšanu. Skaidrs ir viens, ka šajā jomā mums nebūs garlaicīgi un rutīna šeit vienkārši nevar iestāties, bet, ja tāda iestājas, tas ir signāls, ka mēs ejam nepareizajā virzienā!

Dzīve ir svētki, katram mums tā ir dota tikai viena, un tikai no mums pašiem ir atkarīgs, cik piepildīts un skaists būs šis laiks! Un tieši tāpēc mēs, „Džungļu parks", esam šeit, lai radītu iespēju skaistiem svētkiem - tāds arī bija mūsu mērķis: radīt pozitīvas emocijas, sniegt prieku un jautrību, dot iespēju izbaudīt nebēdnību un nedaudz atvieglot vecāku uzdevumu, palīdzot viņiem radīt saviem bērniem neaizmirstamus svētkus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29804015sec.