Ceļvedis prasīgam ceļotājam

Mirāža Liepājas pludmalē, pasaulē garākās dzintara krelles, garšas bauda, kultūras eksperimenti un sporta sasniegumi, Eiropas jūgendstils un Dienvidkurzemes skarbuma un mīlestības mikslis. Liepāja ir izaugusi no maza zvejnieku ciematiņa līdz 3.lielākajai pilsētai Latvijā un 10. – Baltijas valstīs. Garlaicīgi Liepājā nav. Pat prasīgam ceļotājam.


Liepāja - vieta citādai atpūtai

Jau ceturto gadu pēc kārtas Liepājā un tās apkārtnē norisināsies FIA Eiropas rallija čempionāta posms "Rally Liepāja". Šis ir pavērsiena gads, jo "Rally Liepāja" no ziemas rallija kļuvis par pilnvērtīgu grants ralliju, sniedzot gan braucējiem, gan skatītājiem aizraujošas sacīkstes uz skaistu ainavu fona. Liepājā uz starta satiksies Eiropas un Baltijas ātrākie piloti.


"Blue Shock Race" Liepājā atvēris elektrokartingu halli. Elektrokartingu jauda dod papildus adrenalīnu pat pieredzējušiem braucējiem. Stereotipi par to, ka elektrokartinga uzrāviens ir pielīdzināms tramvaja dinamikai, ir atstāti tālā pagātnē, jo sporta elektrokartings spēj sasniegt 100km/h apmēram 3-4 sekundēs.

Pilsētas centrā - Jūrmalas parkā - azartisku boulinga spēli piedāvā "Dzintara boulings".


Jaunliepājā zinātni taustāmā un uzskatāmā veidā parāda zinātkāres centrs "ZINOO". Eksponāti, kas liek uz lietām palūkoties no cita, neierasta skatu punkta - izglītojošas nodarbības un neparasti eksperimenti  ar parastām lietām un vielām. Šeit aizraujošs jaunatklājēju gars pārņem ikvienu, un laiks pazudīs acumirklī – kā bērniem, tā pieaugušajiem. Turpat līdzās var sarīkot slidošanas vai hokeja sacensības Liepājas Olimpiskā centra ledus hallē vai baudīt ūdens veldzi baseina un SPA kompleksā. Bet varbūt īstās atpūtas sajūtu rada pastaiga līdz putnu vērošanas torņiem Liepājas ezerā.


Karostā blakus veikošanas, laivošanas un dēļošanas atpūtas centram un kempingam "BB Wakepark", atrodas  piedzīvojumu parks "Tarzāns". Parkā izveidotas piecas dažādas sarežģītības šķēršļu trases ar 77 šķēršļiem no 1m līdz pat 15m augstumam gan bērniem, gan pieaugušiem, kā arī 330 metrus garš nobrauciens pāri Beberliņu ūdenskrātuvei, kas ir Latvijā garākais nobrauciens pa trosi.


Karostā atrodas arī vienīgais tūristiem atvērtais militārais cietums Eiropā. Cietums, no kura neviens nekad nav izbēdzis. ASV spoku mednieki nosaukuši Karostas cietumu par spoku apsēstāko vietu pasaulē. Izmanto iespēju ieraudzīt  to, ko ieraudzīt praktiski nav iespējams.











Sajust Liepājas īpašo ritmu var izstaigājot vecpilsētas maršrutu "Liepāja kā pa notīm!".  Pastaiga ved gar Liepājas himnas tēlu skulptūrām, lielākajām bungām Latvijā, Spoku koku un Latvijas mūziķu Slavas aleju.

Jūgendstils, koka arhitektūra un unikālas modernās arhitektūras būves parāda Liepājas dažādās sejas katra savā īpašajā manierē.











Nesteidzīgai vecpilsētas apskatei vari izvēlēties braucienu ar vilcieniņu.  Ja tas viss šķiet par mierpilnu un kārojas mazliet raitākas pārvietošanās, var ļauties Liepājas velo celiņu burvībai. Liepājā ir tiešām plašas velosipēdu nomas iespējas, bet Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs piedāvā iznomāt arī "Blue Shock Bike" elektrovelosipēdus.


Liepāja – mūzikas un mākslas citadele

Arhitektūra un pasaules līmeņa akustika, kas izlutina - tāda ir Liepājas jaunā koncertzāle "Lielais dzintars" – izstādes, koncerti, teatralizēti uzvedumi – ikviena gaumei. Nozīmīgu vietu Liepājas kultūras dzīvē ieņem vecākais profesionālais teātris Latvijā - Liepājas teātris, kas šogad uzsāk savu jubilejas – 110.sezonu. Klasiskās un laikmetīgās mākslas darbi apskatāmi ne tikai izstāžu galerijās un Liepājas muzejā, bet arī pilsētvidē un radošajās telpās. Pilsētas sirdī atrodas Liepājas Sv. Trīsvienības katedrāle - ne tikai dievnams, bet arī mūzikas nams ar pārsteigumu – pasaulē lielākajām mehāniskajām ērģelēm. Tās pilnā krāšņumā varēs dzirdēt 15.Starptautiskajā ērģeļmūzikas festivālā no 9.-24.septembrim.

No katedrāles torņa skats uz Liepāju paveras kā no putna lidojuma.


Liepāja prot novērtēt gan mūzikas brīvdomātājus, gan populārās mūzikas ritmus  dažādos pasākumos, kā arī pasaules līmeņa klasiku Liepājas Simfoniskā orķestra izpildījumā.


Sena leģenda vēsta, ka Dievs sākotnēji radīja divas saules, bet vēlāk nolēmis, ka vajag tikai vienu. Otra saule iekritusi jūrā un sašķīdusi gabalu gabalos. Kopš tā brīža jūra mums dāvā saules gabaliņus dzintara veidolā un Liepājas amatnieki tos iestrādā rotās un amuletos. Apgūsti senās meistaru prasmes Dārzu ielas radošajā kvartālā un apskati garākās dzintara krelles Amatnieku namā.

Dzintaru vari ne tikai apskatīs, aptaustīt un valkāt tuvu sirdij, to vari arī nogaršot dzintara tējā vai Liepājas īpašajā kokteilī "Amber City".


Liepāja – garšas bauda

Lejaskurzemes garša ir teju ik katrā Liepājas restorānā, kafejnīcā vai krodziņā. Sen senos laikos zvejnieku ciema ēdienkarte nebija iedomājam bez tikko Baltijas jūrā, Liepājas ezerā vai apkārtnes upēs nozvejotām zivīm. Tā tas turpinās arī šodien, tādēļ iesakām nobaudīt pilsētas īpašo ēdienu - "Liepājas Menciņus". Īpaša vieta pilsētā ir Pētertirgus. Tas vilina ne vien ar laukos lolotiem dārzeņiem un ogām, bet arī kūpinātām zivīm un smeķīgu cauraudzīti, kas izcili gardi papildina svaigi ceptu rudzu maizi.

Liepāja ir garšu un krāsu sajaukums ar mīlestību pret visu gastronomisko, skaisto, košo un smaržīgo.

Pēc radoši un aktīvi pavadītas dienas, vakara vai nakts cēliena, pilsētas viesnīcas, viesu nami un apartamenti sniegs mierpilnu atpūtu un ērtības, lai, austot jaunai dienai, jauniem spēkiem dotos jaunos piedzīvojumos. Un ar vienu dienu Liepājas iepazīšanai un apceļošanai noteikti nepietiks, droši ieplānojiet vismaz divas.

Ikvienā gadalaikā pilsēta piedāvā kādu pārsteigumu – sākot no mūzikas festivāliem, azartiskām autorallija sacensībām, aktīvās atpūtas veidiem uz ūdens, zemes vai gaisā līdz piesātinātam kultūras pasākumu kalendāram visus 12 mēnešus. Katrs var atrast sev ko tīkamu.

Šī ir tikai maza daļa no plašā Liepājas atpūtas piedāvājumu klāsta. Ko vēl darīt, sajust un izgaršot Liepājā, uzzini liepaja.travel

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51750779sec.