Kā ceļosim 2021. gada vasarā, prognozē eksperti

Reklāmraksts. 

Koronavīrusa pandēmijai turpinoties, daudzas valstis turpina ierobežot pulcēšanos, tostarp ceļojumus un tūrismu, bet jaunākās tendences liecina, ka galamērķus vasaras atvaļinājumam atrast būs iespējams, tikai tie būs jāizvēlas piesardzīgi un pārdomāti. Viena no populārākajām izvēlēm būs ekotūrisms un dažādas aktivitātes brīvā dabā.

Jauni pludmales likumi

Siltās jūras un saulainās pludmales, visticamāk, paliks populārs galamērķis 2021. gadā, taču ceļošanas paradumi tomēr būs mainījušies, liecina uzņēmuma “Sortter” speciālistu apkopotie dati. Sortter ir sava veida finansiālā palīga platforma, kas izglīto cilvēkus par gudru aizņemšanos.

Tūrisma jomai lēnām atsākot darbību, vērojams, ka cilvēku interese pavadīt atvaļinājumus tradicionālajos galamērķos atkal ir liela, tomēr daudzi vēl nevēlas veikt rezervācijas, vēloties nogaidīt, kā attīstīsies situācija izraudzītajā kūrortā.  

“Saprotams, ka šobrīd klienti joprojām ir ļoti piesardzīgi un cenšas rezervēt ceļojumu pēc iespējas vēlāk,” pastāstīja “Sortter”, piebilstot, ka visa tūrisma nozare lielas cerības saista tieši ar arvien plašāko vakcināciju un tā dēvētajām zaļajām pasēm, tāpat arī izmaiņām pieprasījumā, vairāk orientējoties uz ekotūrismu un brīvdienu mājām.

Jāatgūst klientu uzticība

Saskaņā ar nesen veiktajām aptaujām cilvēku vēlme ceļot ir liela, taču ir arī pamatotas bažas. Decembrī iepriekš rezervēto komplekso ceļojumu pārdošanas apjoms 2021. gada vasarai bija aptuveni 70% mazāks, salīdzinot ar iepriekšējā gada līmeni. Un pat ap Lieldienām pieprasījums joprojām bija zems, norāda ceļojumu asociācijas, cerības liekot uz aktivitātes pieaugumu maija beigās.

Klientu uzticība būtībā ir ceļojumu nozares izdzīvošanas jautājums. 2020. gada pavasarī un vasarā visā pasaulē parādījās savos galamērķos “iesprostoto” tūristu attēli. Tas nobiedēja daudzus topošos ceļotājus. Lai glābtu nozari, par jau ierastu praksi kļuvusi iespēja bez maksas atcelt rezervāciju, ja situācija izraudzītajā valstī mainās, tādējādi sniedzot ceļotājiem lielāku drošības sajūtu.

Tāpat tūroperatori vilina ar dāsniem nosacījumiem un izdevīgiem piedāvājumiem. Bet daudziem paliek neziņa: vai šovasar būs iespēja izvēlēties starptautiskos ceļojumus? Un ja jā, tad kādos apstākļos?

Tālie ceļojumi – joprojām izņēmums

Jāatzīst, ka jebkādas prognozes drīzāk atgādina zīlēšanu kafijas biezumos. Jaunas vīrusa mutācijas, grūtības iegūt vakcīnas, diskusijas par Eiropas vakcinācijas pasi un esošie ceļojumu brīdinājumi padara precīzas prognozes neiespējamas. Tomēr droši var teikt: lielākā daļa cilvēku nevarēs ceļot tāpat kā pirms pandēmijas. Tālie ceļojumi – ar  dažiem izņēmumiem – pagaidām paliks izņēmums. Kaut arī vasaras rezervācijas samērā aktīvi veic uz Eiropas populārākajiem galamērķiem, tostarp Spāniju un Grieķiju, daudzi atpūtnieki šogad varētu pat izlemt, vai ceļot Eiropas robežās.

Šogad tas, cik pievilcīgs ir atvaļinājuma galamērķis, būs atkarīgs ne tikai no iespējamām karantīnas prasībām, bet arī no vietējās situācijas vīrusa izplatībā un vakcinācijas līmenī. “Drošības aspekts, kam iepriekš bija neliela loma, atpūtniekiem ir kļuvis ārkārtīgi svarīgs,” uzsver “Sortter” speciālisti. Tāpat kā 2020. gadā liela daļa cilvēku varētu izvēlēties apceļot dzimto zemi vai kaimiņvalstis. To apstiprina arī tirgus pētījumu institūta “YouGov” pagājušā gada decembrī veiktā aptauja, kurā 40% respondentu atzina, ka 2021. gadā plāno ceļot tikai savas valsts robežās. Vairāk par ceļošanas iespējām mūsu pašu Latvijā un makam draudzīgiem ceļojumiem no finansiālā viedokļa var izlasīt Sortter blogā par ceļošanu šeit.

Brīvdienu mājas – uz izķeršanu

Cerības stars tūrisma nozarei un laba iespēja cilvēkiem atpūsties no ikdienas un uzkrāt spēkus nākamajam darba cēlienam ir dažādas brīvdienu mājas un namiņi. Piemēram, pēc Vācijas brīvdienu māju asociācijas datiem, populārākie galamērķi Alpos, kā arī Ziemeļu un Baltijas jūras reģionā jau ir rezervēti ap 60% uz aktīvāko atvaļinājumu periodu jūlijā un augustā.

Populāra tendence būs arī ekoloģiskie ceļojumi, piemēram, pārgājieni, riteņbraukšana vai kempings. Par to liecina arī strauji augošā velosipēdu, pārvietojamo māju un kemperu tirdzniecība. Ceļotāji arvien vairāk paļaujas uz brīvdienu mājām un kempingiem, nevis lielām viesnīcām. Brīvdienu mājas un kemperi būs lieliska izvēle arī šovasar, jo cilvēki varēja atpūsties tālu no lieliem pūļiem, kas vienmēr ir riska faktors.

Ekotūrisms pieauga jau pirms koronavīrusa, un pandēmija darbojās kā katalizators. Savukārt pieprasījums pēc lidojumiem un kruīza ceļojumiem ir samazinājies, un nav sagaidāms, ka tas drīzumā atgriezīsies. Aptaujās vairāk nekā trešdaļa respondentu atzīst, ka plāno mainīt ceļošanas paradumus, atklājot tādus ceļamērķus, par kādiem agrāk pat nebūtu iedomājušies, atklājot jaunas iespējas un gūstot neaizmirstamu pieredzi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.92053795sec.