Tiešsaistes modes uzņēmumi apvienojas jaunai klimata iniciatīvai

Trīs tiešsaistes modes uzņēmumi – “About You”, “Yoox Net – A Porter” un “Zalando” – apvienojušies un radījuši īpaši pielāgotu platformu, ar kuras palīdzību modes zīmoli varēs noteikt zinātnē balstītus klimata mērķus. Sadarbība uzsākta, lai samazinātu oglekļa emisijas apjomus modes industrijā, atbalstītu savus partnerus un palīdzētu viņiem uzstādīt zinātnē balstītus mērķus siltumnīcas efekta gāzu emisiju samazināšanai. Platformas izveide ir daļa no uzņēmumu plānotajām aktivitātēm klimata pārmaiņu jomā un katrs no vienošanās partneriem, saskaņā ar iniciatīvu “Science-based targets” (SBTi) jau ir izvirzījis arī savus emisiju samazināšanas mērķus.

Mācību platforma “About You”, “Yoox Net – A Porter” un “Zalando” partneriem būs pieejama bez maksas, un tā ir izstrādāta, lai izglītotu uzņēmumus par klimata mērķu nozīmi un to ieviešanas procesu. Ar iniciatīvas palīdzību būs iespējams pakāpeniski apgūt sarežģīto emisiju mērīšanas ceļa uzsākšanu, zinātnē balstītu mērķu noteikšanu un to iesniegšanu apstiprināšanai iniciatīvai “Science-based targets”. Vienlaikus tā būs īpaša vietne modes zīmoliem, kas ļaus sadarboties gan ar ilgtspējības ekspertiem, gan savā starpā.

Lai gan ikviens no trim tiešsaistes mazumtirgotājiem ir apņēmies ievērojami samazināt savas tiešās emisijas, 70% līdz 90% modes industrijas radīto emisiju izriet no iepriekšējiem piegādes ķēdes posmiem, piemēram, materiālu ražošanas, sagatavošanas un apstrādes. Tāpēc iniciatīva kalpo diviem galvenajiem mērķiem: izvērtēt klimata pasākumus visā nozarē, lai panāktu plašāku ietekmi un sistēmas pārveidošanu, un palīdzēt samazināt arī pašu tiešsaistes mazumtirgotāju emisiju apjomus.

Ņemot vērā, ka modes industrijas pārstāvji tiek aicināti veikt vērienīgus pasākumus klimata jomā, iniciatīvā “Science-based targets” ietvertie mērķi ir starptautiski atzīti un nodrošina uzņēmumiem skaidri definētus ceļus, kā samazināt oglekļa emisijas. Tajā pašā laikā piedāvātie risinājumi var sekmēt investoru uzticību un veicināt inovācijas, pielāgojoties mainīgajai regulējuma videi un nodrošinot izaugsmi.

Iniciatīva, kas ietver pretmonopola noteikumus un tiek īstenota sadarbībā ar vadošo vides ilgtspējas un klimata pārmaiņu konsultāciju uzņēmumu “Quantis”, izmēģinājuma versijā ar īpaši izvēlētiem partneriem tiks uzsākta 2022. gada rudenī. 2023. gadā tā būs pieejama visiem zīmolu partneriem. Raugoties nākotnē, trīs tiešsaistes mazumtirgotāji saskata platformas potenciālu kļūt par visas nozares mēroga iniciatīvu, kas atvērta ieinteresētajiem modes zīmoliem un mazumtirgotājiem, kuri ir apņēmušies īstenot vērienīgus pasākumus klimata jomā un radīt ilgtspējīgāku modes nākotni.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.32552791sec.