Ar ko Rīga atšķiras no citām Eiropas galvaspilsētām?

Rīgā ierodas tūristi no visas pasaules, un tam ir pamatots iemesls. Rīgas dzīvība ir kļuvusi par Baltijas radošo epicentru. Pilsētā ir ievērojams tūrisma piedāvājums, īpaši kultūras jomā, kas padara Rīgu par vienu no interesantākajām Eiropas galvaspilsētām. Turklāt, katra viesnīca Rīgā piedāvā nakšņošanu dažādām budžeta iespējām un vēlmēm. Neatkarīgi no tā, kuru viesnīcu izvēlaties, Jūs noteikti piedzīvosiet ērtu un aizraujošu piedzīvojumu Baltijas sirdī – Rīgā.

Rīgas vēsture
Rīgu 1201. gadā pēc krusta kariem oficiāli dibināja bīskaps Alberts, bet tās vēsture ir ļoti sena. Rīgas vēsture aizsākās 2. gadsimtā, kad pirmie kolonisti pārcēlās uz dzīvi pilsētā. Rīgas nozīme pieauga pēc 1282. gada, kad Rīga pievienojās Hanzas savienībai, pateicoties tās stratēģiskajai atrašanās vietai pie Baltijas jūras, starp Krieviju un Ziemeļvalstīm.

Pēc sākotnējās vācu kundzības 16. gadsimtā, Rīgā lielākoties valdīja poļi, 17. gs. zviedri, 18. gadsimtā - krievi. Rīgas vecpilsēta ir satriecošs liecinieks tās vētrainajai vēsturei. Svešzemju kundzība gāja roku rokā ar nacionālisma izaugsmi un neatkarīgas nācijas ideju, ko Latvija izveidoja 1918. gadā, un tās galvaspilsēta bija Rīga. 1940. gadā Rīgu okupēja padomju karaspēks, bet 1941. Vācijas armija, 1945. gadā padomju okupācijas karaspēks. 1991. gadā Rīga bija dziesmotās revolūcijas centrs un pārvērtās par barikāžu pilsētu, pirms Latvija atguva pilnīgu neatkarību.

Vēsturiski Rīga vienmēr ir bijusi centrs, dažādu tautu un kultūru satikšanai, un šo unikālo iespēju ir veidojis gan ūdens - Daugavas un Rīgas jūras līča - tuvums, gan daudzveidība, ko sniedz pilsēta. Rīga vienmēr ir dzīvojusi vienotībā ar dabu, un daudzi publiskie parki, meži, skvēri, ezeri un pilsētas kanāli ir svarīga iedzīvotāju ikdienas sastāvdaļa. Pavasarī Rīgas gaiss ir pilns ar putnu dziesmām un ceriņu reibinošo aromātu, rudenī pilsēta ir klāta dzelteno un sarkano lapu segā, bet ziemā pēc svaigas, baltas sniega kārtas tā vien gribās, kā doties pastaigā pa parku ar karstu kafiju rokās.

Pilsētas arhitektūra
Katrs kultūras un arhitektūras laikmets un virziens pilsētā ir atstājis savas pēdas - no gotikas, renesanses, baroka un klasicisma līdz jūgendstilam, modernismam un vietējai koka arhitektūrai. Eklektiska pilsēta, kas pārsteidz ar savu daudzveidību. Mūsdienās Rīga ir inovatīvu jaunuzņēmumu šūpulis un ar lepnumu demonstrē savu izcilo mūzikas un laikmetīgās mākslas priekšnesumu, piemēram, Dziesmu svētkos. Rīgas gastronomija ir dinamiski augoša nozare, jo vietējie šefpavāri sacenšas, meklējot "Latvijas garšu".

Lai gan ģeogrāfiski Rīgu var uzskatīt par Ziemeļvalstu pilsētu, tās daudznacionālais raksturs padara to gan piedzīvojumiem bagātu, gan kaislīgu. Kā jebkura radošas enerģijas pilna pilsēta, tā vibrē, pulsē un pārsteidz jebkurā gadalaikā.

Daži fakti, kas Jums jāzina par Rīgu?
- Rīga ir lielākā pilsēta un galvenais Baltijas valstu ekonomikas centrs.
- Rīga ir kultūras centrs - teātra izrādes, mākslas izstādes, koncerti, festivāli, operas un daudz kas cits.
- Ēdiens ir nozīmīga Latvijas kultūras sastāvdaļa, un Rīgā noteikti nevar būt izsalcis neviens.
- Rīgā ir vislielākā jūgendstila ēku koncentrācija (40 %) un visvairāk 19. gs. koka ēku visā Eiropā (aptuveni 4000).


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.25130391sec.