Vienkārši veidi, kā pasargāt savu ādu no saules stariem

Vasara ir klāt, un tas nozīmē, ka saule mūs sildīs aizvien biežāk un stiprāk. Lai gan ikviens no mums zina, cik svarīgi ir pasargāt ādu no kaitīgajiem saules stariem, lielākā daļa no mums joprojām aizmirst uzklāt sauļošanās līdzekli. Pētījumu dati ir biedējoši, jo tikai mazāk nekā puse sieviešu un piektā daļa vīriešu regulāri lieto saules aizsargkrēmus.

Tātad, kas jums jāzina par ādas aizsardzību no saules? Esam apkopojuši informāciju par vienkāršiem veidiem, kā pasargāt ādu šovasar, un sauļošanās krēmi ir tikai viens veids, kā to izdarīt.

Sauļošanās krēmu lietošana
Saules aizsargkrēmiem efektivitāti norāda SPF (saules aizsargfaktors), kas parāda, cik lielā mērā āda ir aizsargāta no saules un cik lielā apjomā saules stari tiek bloķēti. Jo lielāks ir aizsargfaktors SPF, jo lielāka ir aizsardzība. Sauļošanās krēmu ar aizsargfaktoru SPF 15 ieteicams lietot pat vēsās un mākoņainās dienās. Bet, ja dodaties uz pludmali karstā vasaras dienā, tad ieteicams izmantot sauļošanās krēmu ar aizsargfaktoru SPF 30 vai vairāk. Lielisks piemērs iedarbīgam un efektīvam sauļošanās krēmam ir La Roche-Posay Anthelios.

Kāpēc nepieciešams ādu pasargāt no saules stariem? Saules stari iekļūst dziļi ikviena cilvēka ādā un var izraisīt priekšlaicīgu novecošanu (grumbas, ādas nevienmērīgu krāsu, pleķus un citas problēmas) un pat ādas vēzi. Saules stari ļoti ātri iekļūst ādā un izraisa saules apdegumus, kas ir ne tikai nepatīkami, bet var radīt nopietnas veselības problēmas.

Pirms došanās ārpus mājās, ja zināt, ka ilgstoši atradīsieties tiešos saules staros, neaizmirstiet uzklāt biezu saules aizsargkrēma slāni, lai āda būtu patiešām aizsargāta.

Dažas lietas, kas jāpatur prātā, lietojot sauļošanās līdzekli, minētas turpmāk.
· Ja saulē atrodaties ilgstoši vai peldaties, tad krēms ik pa laikam jāuzklāj atkārtoti. Eksperti iesaka saules aizsargkrēmu uzklāt atkal pēc divām stundām, tomēr, ja āda ir jutīgāka, tad to ieteicams darīt biežāk.
· Saules aizsargkrēmu derīguma termiņš visbiežāk ir līdz trīs gadiem, ja nav norādīts citādi. Pirms lietošanas noteikti pārbaudiet sauļošanās līdzekļa derīguma termiņu.

Izvērtējiet, kad doties ārpus mājas
Vasaras periodā, kad saule ir īpaši aktīva un spēcīga, centieties neieplānot āra aktivitātes no plkst. 10:00 līdz 16:00. Protams, lietainās un mākoņainās dienās, šis princips nedarbojas, bet siltās un saulainās dienas ikviens eksperts iesaka ievērot šo principu. Tāpat, lai cik kārdinoši varētu būt doties uz pludmali dienas vidū, tas nav ieteicams.

Uzturieties ēnā
Tomēr, ja jādodas ārpus mājas dienas laikā, kad saule ir visstiprākā, meklējiet pavēni zem saulessarga, koka vai citas pajumtes. Pat atrodoties ēnā, noteikti aizsargājiet savu ādu, izmantojot sauļošanās aizsargkrēmu.

Cepure — svarīgākais vasaras aksesuārs
Lai nodrošinātu maksimālu aizsardzību, vasaras periodā, atrodoties ārpus telpām, ieteicams visu laiku rūpēties par galvas aizsardzību, lietojot parastu sporta cepuri, lakatu, auduma drānu vai pat salmu cepuri. Tomēr izvairieties no dekoratīvajām salmu cepurēm ar dekoratīviem izgriezumiem un caurumiem, kas laiž cauri saules gaismu. Tumšākas krāsas cepures nodrošina lielāku aizsardzību pret sauli.
Ja cepure neaizsedz ausis un kakla daļu, neaizmirstiet lietot saules aizsargkrēmu!

Jāaizsargā arī acis
Kad āda un galva ir pasargāta no saules iedarbības, neaizmirstiet par acīm. Saulesbrilles aizsargā acis no UV stariem un samazina kataraktas risku, kā arī aizsargā maigo ādu ap acīm.

Reklāmas raksts.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43351698sec.