Kā sakrāt naudu ceļojumam? [1]

Daudziem ceļojums ir katras vasaras sezonas būtiska sastāvdaļa, kā arī notikums, kam visu gadu rūpīgi tiek krāta nauda, jo tieši ikgadējais ceļojums ir tas, kas atšķir atvaļinājumu no ikdienas un ļauj atgūt spēkus, lai atkal visu gadu varētu strādāt. Bet bieži vien patiešām labam ceļojumam ir grūti sakrāt naudu, jo arvien augošās biļešu un naktsmītņu cenas padara lielākas arī ceļojuma kopējās izmaksas. Tāpēc, ja tomēr vēlies doties ceļojumā un esi apņēmies gada laikā tam sakrāt naudu, nevis aizņemties kādu ātro kredītu, lai segtu šī ceļojuma izmaksas, tad iespējams tev palīdzēs šie padomi, kā sakrāt naudu ceļojumam.

• Pirmais padoms, ko es tev varētu snieg, ja tas ir iespējams, ir uzņemies vel kādu pusslodzes darbu, lai iegūtu sev papildus ienākumu, kurus tu vari novirzīt sava ceļojuma budžetam. Šim pusslodzes darbam nav jābūt nekam lielam, tas pat var nebūt īsts pusslodzes darbs, bet, piemēram, kāda haltūra darba dienu vakaros vai brīvdienās. Šeit tu vari apsvērt kā bērnu pieskatīšanu, remontu veikšanu vai, piemēram, video montāžu kādam uzņēmumam, kas noteikti nodrošinās tev papildus ienākumus. Galvenais izvēlies savu papildus ienākumu avotu tādā jomā, kas ir atšķirīga no darba, ko tu dari ikdienā, jo, ja tavi abi darbi būs ļoti līdzīgi, tas var radīt tev nepatiku pret šo papildus darbu, kā rezultātā tu to nevēlēsies darīt. Piemēram, ja tu ikdienā strādā pie datora, tad izvēlies tādu haltūru, kura tev nodrošinās, ka tev nav jāsēž pie datora ekrāna, jo šādi, reizē tu ne tikai nopelnīsi papildus ienākumus un izmēģināsi kādu jaunu karjeru, bet arī padarīsi interesantāku savu ikdienu un vispārīgi lietderīgāk pavadīsi savu laiku.

• Ja tu esi pamanījis, ka tavā mājā ir sakrājušās daudz liekas un nevajadzīgas lietas vai, piemēram, drēbes, kuras nevajadzīgi aizņem tavā skapī vietu, vai arī mēbeles, kuras jau ilgu laiku stāv tavā garāžā nelietotas, tu vari padomāt par šo lietu pārdošanu, jeb izsoli vai nu tieši vai ar interneta palīdzību. Sarīko savu draugu un paziņu starpā tādu kā tirdziņu, kurā tu pārdod visas savas nevajadzīgās lietas, vai ievieto šīs lietas kādā no pārdošanas sludinājumu portāliem. Šādi labākajā gadījumā tu vari nopelnīt visai lielu summu, kuru pievienot saviem ceļojuma iekrājumiem, bet sliktākajā gadījumā tu tik un tā iegūsi kaut vai tikai 20 eiro, kurus tu varēsi izmantot ceļojuma laikā, lai, piemēram, nobaudītu īstu picu "Margaritu" Itālijā vai vienu reizi izbrauktu ar slaveno "Londonas Aci" panorāmas ratu.

• Ik viens veiksmīgs mēģinājums iekrāt naudu gandrīz automātiski nāk ar dzīvesstila maiņu, jo, tā kā tu centies iekrāt, tu atsakies no lietām, pie kurām tu biji iepriekš pieradis, piemēram, maini vietu, kur tu veic savu ikdienas iepirkšanos. Un kāpēc gan uzreiz neveikt šīs dzīvesstila izmaiņas, ja tu zini, ka tās novedīs pie tā, ka tu iztērēsi ievērojami mazāk naudas? Piemēram, tā vietā, lai katru dienu pusdienotu kafejnīcā, uz darbu ņem līdzi pusdienas no mājām, vai tā vietā lai piektdienu un sestdienu vakaros ar draugiem dotos uz klubiem, kur tu noteikti iztērēsi daudz naudas, sarīko ballīti mājās, uz kuru viesiem ir jāierodas ar groziņiem. Pat vismazākās izmaiņas, kā atlaižu izmantošana iepērkoties ilgākā laika periodā var nodrošināt, ka tu ietaupīsi visai lielu naudas summu, kuru tu varēsi izmantot sava nākošā ceļojuma plānošanai.

Bet viena no vislabākajām lietām, ko tu vari darīt, ir, tā vietā, lai ikdienas norēķinus veiktu ar kredītkartes vai debetkartes palīdzību, kārtīgi izplāno savu budžetu un ik nedēļu, nedēļas sākumā, no sava bankas konta izņem tik lielu naudas summu, cik budžeta plānošanas laikā tu esi paredzējis konkrētajai nedēļai, un lieto tikai šo naudu, neatļaujot sev norēķināties ar karti. Šādi tu skaidri redzēsi to, cik naudas tev konkrētajai nedēļai ir vēl atlicis, un tādā veidā varēsi arī ietaupīt pārsteidzoši lielu naudas summu, jo, tā kā tev ik nedēļu makā būs noteikta naudas summa, tad tu rūpīgāk padomāsi ko iegādāties, dodoties uz veikalu, un vai tiešām tu vari atļauties katru dienu vakariņot kādā restorānā.

Šīs metodes, protams, var lietot ne tikai, lai ietaupītu savam nākošajam ceļojumam, bet, piemēram, lai ātrāk sakrātu naudu patēriņa kredīta atmaksai, par kuru tu izremontēji savu dzīvokli vai iegādājies jaunu televizoru. Kā arī, kad tev vairs nebūs kredītsaistības, tu arī varēsi brīvāk domāt par ceļojumiem un citām dārgākām izklaidēm, jo tev savā budžetā vairs nebūs jāierēķina ikmēneša kredīta maksājumi.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Dārta Kaņepe 12/31/2015 09:04 Protams, kārtējais pikšķerēšanas raksts, kur tiek runāts par sakrāšanu, bet reklamēti ātrie kredīti. Kaut kas nav ar to morāli kārtībā, raksta autor!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51643896sec.