20.maijā Jelgavā un apkārtnē atklās vasaras tūrisma sezonu

20.maijā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalmā norisināsies Jelgavas pilsētas, Jelgavas novada un Ozolnieku novada vasaras tūrisma sezonas atklāšanas svētki "Ceļo aktīvi!"...

Pasākums tiks iesākts pulksten 13 ar ekskursiju "Radošā Raiņa iela", bet no pulksten 15 līdz 17 torņa pagalmā varēs iepazīt aktīvā tūrisma piedāvājumu, uzzināt par piemērotāko apģērbu un apaviem aktīvai atpūtai, kā arī vērot šefpavāra ēdiena gatavošanas meistarklasi un baudīt Jelgavas jauniešu muzikālos priekšnesumus.

Jau tradicionāli maijā ar dažādām aktivitātēm un pasākumiem tiek atklāta vasaras tūrisma sezona Jelgavas pilsētā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā. Šogad, 20.maijā, sezonas atklāšanas pasākums iesāksies pulksten 13 ar radošu ekskursiju – pastaigu pa Raiņa ielu.

Ekskursijas "Radošā Raiņa iela" laikā varēs iepazīt ielas vēstures stāstus, uzzināt, kas kādreiz šeit atradies, un paviesoties vairākos veikaliņos, kur valda radoša atmosfēra. Pulcēšanās ekskursijai un sākums būs Raiņa ielā 35 veikalā "Zaļā Zeme", turpinājumā tiks apmeklēts garšvielu veikaliņš un veikals "Daba", kur varēs redzēt, kā top veikala dizaina produkti – auskari, rokassprādzes, kā arī izmēģināt izgatavot piespraudes. Radošu āra ekspozīciju būs iekārtojusi sajūtu studija "Aspazija", bet kaimiņos, ziedu salonā "Fēlikss", varēs iepazīt košo ziedu un floristikas piedāvājumu. Ekskursijas laikā paredzēti vairāki pārsteigumi. Dalība ekskursijā bez maksas, pieteikšanās ekskursijai pa tālruni 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv, ekskursija noslēgsies pulksten 15 pie Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa.

No pulksten 15 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalmā turpināsies sezonas atklāšanas pasākums "Ceļo aktīvi!". Apmeklētāji varēs iepazīt jaunās tūrisma apskates vietas apkārtnē, sagatavotos piedāvājumus ģimenēm ar bērniem Jelgavas pilsētā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā, bet īpaši šajā vasaras tūrisma sezonā ceļotāji ir aicināti pavadīt aktīvu atpūtu dabā – doties pārgājienos, laivu braucienos un izbraucienos ar velosipēdiem. Pasākumā norisināsies aktīvās atpūtas apģērbu un apavu modes skate un varēs saņemt konsultācijas par piemērotāko apģērbu aktīva laika pavadīšanai brīvā dabā. Savukārt, lai aktīvā atpūta būtu pilnvērtīga, noteikti jāparūpējas par veselīgām uzkodām un maltītēm. Ēdiena gatavošanas meistarklasē "Maltīte pārgājiena laikā" šefpavāra Artūra Freiberga pavadībā varēs uzzināt par interesantām idejām, kā pagatavot veselīgu un spēcinošu maltīti pārgājieniem, kā arī nodegustēt  šefpavāra veikumu.

Pasākumu papildinās izlaušanās spēle "Savrupmāja vistas kāja", kur ikviens varēs iejusties nelielas izlaušanās spēles norisē, meklēt pavedienus un, atminot slepeno kodu, laimēt pārsteiguma balviņu. Pasākuma norisē līdz pat pulksten 17 apmeklētājus priecēs Jelgavas jauniešu muzikālie priekšnesumi.

20.maijā veikals "Daba" aicina interesentus no pulksten 14 līdz 15 ierasties ciemos un iesaistīties īpašās tūrisma sezonas atklāšanas aktivitātēs. Savukārt sajūtu studija "Aspazija" labvēlīgu laika apstākļu gadījumā no pulksten 12 līdz 16 aicina iejusties brīvdabas veikalā un apskatīt īpaši izveidoto āra ekspozīciju ar veikala produkciju. 20.maija naktī no pulksten 19 durvis būs vēruši Jelgavas muzeji, ekspozīcijas un Jelgavas Mākslas skola, aicinot piedalīties "Muzeju nakts" aktivitātēs.

Vairāk informācijas par Jelgavas pilsētas, Jelgavas novada un Ozolnieku novada vasaras tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu "Ceļo aktīvi!" iespējams saņemt Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, Akadēmijas ielā 1, pa tālruni 63005447, e-pastu tic@tornis.jelgava.lv un mājas lapā www.visit.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12272406sec.