Līdz vasaras beigām skatāma Jelgavas mākslinieku plenēra darbu izstāde

Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē no 30.jūnija līdz 30.augustam būs skatāma Jelgavas mākslinieku plenēra izstāde "Tepat Platonē". Izstādes atklāšana un tikšanās ar māksliniekiem norisināsies 30.jūnijā pulksten 16 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē.

Atzīmējot Ģederta Eliasa 130 gadu jubileju, ar Jelgavas novada pašvaldības un Platones pagasta finansiālu atbalstu jūnija beigās pēc Jāņiem trīs dienas Jelgavas mākslinieki dzīvos Ģederta Eliasa dzimtajās mājās "Zīlēnos" un gleznos tās tuvāku un tālāku apkārtni. 20.gs. 20. un 30.gados izcilais novadnieks savos darbos bieži jo bieži iemūžināja gan ābeļdārzu ziedonī vai rīta un novakares stundās gan Platones upīti dažādos gadalaikos, gan diennakts maiņu pļavās un norās. Tāpat viņš krāsās atainojis sava laika lauku sētas dzīvi – govju dzirdināšanu un slaukšanu, siena vešanu, kā arī lauku kopšanu pavasaros un rudeņos.

Šodien dzīve laukos ir mainījusies, bet daba ir tikpat skaista un krāšņa kā Ģederta Eliasa laikā. Mūsdienu pārmaiņas un mūsdienu mākslinieku skatījumu un attēlošanas veidu apliecina jaunā izstāde. Šoreiz bez Jelgavas gleznotājiem Ulda Zutera, Ritmas Lagzdiņas, Ludmilas Grīnbergas, Initas Vilks un citiem plenērā pievienojušies viesi – Ligita Caune, Laine Kainaize, Maija Bērziņa un Maira Veisbārde.

Jelgavas mākslinieku plenēra darbu izstāde "Tepat Platonē" no 30.jūnija līdz 30.septembrim apskatāma Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē, Akadēmijas ielā 1. Savukārt 30.jūnijā pulksten 16 interesenti aicināti uz izstādes atklāšanu un tikšanos ar māksliniekiem. Vairāk informācijas par izstādes norisi var uzzināt pa tālruni 63005445 vai mājas lapā www.tornis.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.01184106sec.