Pavadi Lieldienu brīvdienas Jelgavas pilsētā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina Lieldienu brīvdienas pavadīt Jelgavas pilsētā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā, kur notiks daudzveidīgi kultūras, izklaides un arī sporta pasākumi, aizraujošām un piepildītām brīvdienām Zemgales pusē.

Svētdien, 1.aprīlī, Lieldienu rītā, pulksten 10.00 gide Zane Grava aicina doties Lieldienu pārgājienā, veicot 20 km gājienu maršrutā Jelgava – Ozolnieki – Jelgava. Tikšanās pie Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas iela 1. Savukārt Ozolnieku airēšanas klubs Ozolaivas.lv aicina doties Lieldienu laivu braucienā pa Platones upi, maršrutā Poķi – Platone – Jelgava. Tikšanās pulksten 10.00 “Poķos”, Platones pagastā, Jelgavas novadā.

Pulksten 11.00 Jelgavas pils parkā norisināsies tradicionālā Lieldienu pastaiga, kur ikviens apmeklētājs varēs izšūpoties un iesaistīties olu krāsošanā, meklēšanā un ripināšanā, kā arī piedalīties  dažādās veiklības spēlēs. Apmeklētājus priecēs Lieldienu zaķis un mazie poniji,  mini zoo “Lauku sēta” ar izstādi "Trusis un citi" un izjādes ar Reinas zirgiem. Notiks Lieldienu mazais tirdziņš ar kārumiem, uzstāsies folkloras kopas "Dimzēns" un Jelgavas deju kolektīvi ar priekšnesumiem. Jelgavas pils pagalmā pulksten 12 Jelgavas pilsētas Domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš sveiks mazos jelgavniekus.

Lieldienu izklaides ģimenēm ar bērniem piedāvā arī bērnu izklaides un atrakciju centrs “Martas Zeme” (Dobeles šoseja 7), kur no pulksten 10.00 līdz 19.00 notiks Lieldienu pasākums bērniem. Savukārt no pulksten 12.00 līdz 15.00 nometnes vietā "Lediņi" (Lediņu ceļš 1) Lieldienu zaķis ciemos gaidīs ikvienu aktīvi atpūsties gribošu ciemiņu, lai patstāvīgi darbotos brīvdabas teritorijā pieejamajās aktivitātēs, veidotu galvas rotas ar zaķa ausīm un baudītu Lieldienu tēju pie ugunskura.

Arī Jelgavas novadā 1.aprīlī norisināsies daudzveidīgi Lieldienu pasākumi – pulksten 11.00 Bērnu rīts "Lieldieniņa atnākusi" Zaļenieku kultūras namā, pulksten 12.00 Lieldienu pasākums “Iešūpo pavasari” atpūtas kompleksā “Grantiņi”, pulksten 13.00 Lieldienu pasākums "Lieldienu lustes” Elejas skvērā pie jauniešu centra, pulksten 14.00 Lieldienu pasākums “Lieldienu šūpolēs” Aktivitāšu centrs "Zemgale", pulksten 14.00 Lieldienu pasākums "Nu atnāca Liela diena" kopā ar Svētes pagasta folkloras kopu Lielplatones muižas pagalmā, pulksten 14.00 “Lieldienu lustes kopā ar Minjonu” Līvbērzes kultūras namā, bet  pulksten 15.30 koncertuzvedums "Lieldienu zaķa skola Čučumuižā" Valgundes IKSC "Avoti". Norisināsies arī vairāki Lieldienu deju sarīkojumi – pulksten 22.00 balle kopā ar grupu "Klaidoņi" Līvbērzes kultūras namā un balle ar grupu "Mūzikas kolekcija” Zaļenieku kultūras namā.

Ozolnieku novadā 1.aprīlī pulksten 12.00 Lieldienu pasākums pie Ānes kultūras nama un pulksten 13.00 “Lieldienu lustes” ar Lieldienu zaķi un “Kāruma” vārnu pie Garozas pamatskolas. Savukārt pirmdien, 2.aprīlī, otrajās Lieldienās, no pulksten 11.00 līdz 14.00 zaķis Haris ielūdz uz Lieldienu lustēm pie Ozolnieku Tautas nama ar Amatierkolektīvu koncertu “Lielās dienas rītiņā” un grupas “Kings For a Day” koncertu. Programmā šūpošanās, radošās darbnīcas, olu krāsošana un citas aktivitātes.

Dabas mīļotājiem Lieldienu brīvdienās iesakām doties uz Pils salu pastaigā pa applūstošajām Lielupes palienes pļavām un sastapt tur mītošos savvaļas zirgus, kas šobrīd atrodas pavisam tuvu pilsētai. Iespēja doties pastaigā kājām individuāli vai vides gida vadībā ar viņa apvidus auto, uzzinot interesantus faktus par salu un savvaļas zirgu ikdienu (ekskursijām var pieteikties pa tālruni +371 20264343).

Kultūras un mākslas cienītājiem iesakām brīvdienās apmeklēt Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torni, kur ikviens interaktīvajās ekspozīcijās varēs iepazīt Jelgavas vēsturi un apskatīt pilsētas panorāmu no skatu laukuma 37 m augstumā vai apmeklēt franču restorānu “La Tour de Marie”. Tornī šobrīd apskatāma gleznotāja Ulda Zutera izstāde “Ainava 2016-2017. Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa darba laiks 30. un 31.martā no pulksten 10.00 līdz pulksten 22.00, bet 1. un 2.aprīlī no pulksten 11.00 līdz pulksten 18.00. 2.aprīlī restorāns būs slēgts. Iesakām apmeklēt arī Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeju un Ā.Alunāna memoriālo muzeju, kas apmeklētājiem būs atvērti 31.martā no plkst.10 līdz 16.

Vairāk informācijas par šiem un citām atpūtas iespējām un Lieldienu pasākumiem Jelgavas pilsētā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā varēsiet atrast mājas lapā www.visit.jelgava.lv vai Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, Akadēmijas ielā 1, tālrunis 63005447.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.27257705sec.