Ciklā «Satiec savu mūziķi» viesosies Žoržs Siksna un Jelgavas Tirkīza kora ansamblis

Ceturtdien, 12.aprīlī, pulksten 18, Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī norisināsies cikla “Satiec savu mūziķi” sezonas noslēdzošais vakars, kurā viesosies dziedātājs, jelgavnieks Žoržs Siksna un Jelgavas Tirkīza kora ansambļa dalībnieki.

Žoržs Siksna ir latviešu mūziķis un vokālais pedagogs, kurš absolvējis Jelgavas mūzikas skolas klarnetes klasi. Dziedāt mācījies pie vokālā pedagoga Leonīda Zahodņika. Laikā no 1978.līdz 1989.gadam bija Latvijas TV un radio kora estrādes orķestra solists. Kļuva atpazīstams 1970.gados, kad uzstājās kopā ar Viktoru Lapčenoku un Margaritu Vilcāni.

Jelgavas Tirkīza koris sadarbību ar Žoržu Siksnu aizsākās 2009.gadā, kad startēja TV3 šovā “Koru Kari 2” un ieguva godpilno otro vietu. Pēc šova dziedātāja vadībā tika izveidots Tirkīza kora ansamblis, kas ar mainīgu sastāvu, tomēr regulāri koncertē un priecē klausītājus daudzviet Latvijā, īpaši Jelgavā. Būtiska ansambļa repertuāra sastāvdaļa ir populārā un vieglā mūzika, taču ansamblis kā Žorža Siksnas pavadošais sastāvs pielāgojas mākslinieka daiļradei, labprāt izpildot arī klasiku. 

Cikla ietvaros dzirdēsim Žoržs Siksnas stāstus par viņa muzikālo gaitu sākumu Jelgavā, skatuves mākslas panākumiem, kā arī stāstus par mūzikas nozares aizkulisēm, kā arī dzirdēsim mūziķi, izpildot skaņdarbus uz klarnetes.

Pasākuma ciklu “Satiec savu mūziķi” organizē Jelgavas reģionālais tūrisma centrs, izceļot tos jelgavniekus un kolektīvus, kuru vārds cieši saistīts ar pilsētu un mūziku. Aprīļa vakars būs cikla noslēdzošais pasākums šajā sezonā, kas no jauna atsāksies septembrī ar  stāstiem un tikšanām ar citiem ievērojamies Jelgavas mūziķiem.

Muzikālā tikšanās ar Žoržu Siksnu un Jelgavas Tirkīza kora ansambli norisināsies ceturtdien, 12.aprīlī, pulksten 18 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī, Akadēmijas ielā 1. Dalība bez maksas.  Pieteikšanās pa tālruni 63005445 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23852801sec.