5.maijā ar plašu programmu Jelgavā tiks atklāta jaunā tūrisma sezona

Jau tradicionāli maija sākumā ar dažādām aktivitātēm un pasākumiem Jelgavā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā tiek atklāta vasaras tūrisma sezona, kam šogad dots sauklis “Dodies dabā”, akcentējot aktīvo atpūtu gan uz sauszemes, gan ūdens.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina sestdien, 5.maijā, no pulksten 10.00 kopīgi atklāt vasaras tūrisma sezonu, piedaloties daudzveidīgās aktivitātēs: laivu braucienā, fotoorientēšanās sacensībās, ekskursijās gida vadībā, radošās darbnīcās un citās norisēs. Jelgava ir viena no zaļākajām Latvijas pilsētām un, lai baudītu dabu, nav jādodas ārpus pilsētas – te ir  Lielupes palienes pļavas, parki, pludmales un plašas atpūtas iespējas uz ūdens.

Tūrisma sezonas atklāšanas rītā uz laivu braucienu pa Platones, Driksas un Iecavas upēm aicina ozolaivas.lv. Laivu brauciena laikā būs iespēja pie Platones grīvas Lielupē un Pilssalā apskatīt Lielupes palienes pļavās mītošos savvaļas zirgus, kā arī, piestājot Pils saliņā, doties ekskursijā pa Jelgavas pili un apskatīt daļu no atjaunotajām pils telpām. Kopējais laivu brauciena garums 16,3 km, ilgums 6 stundas. Tikšanās  Lietuvas šosejā 72. Dalības maksa laivas ekipāžai 28,00 EUR, ar savu laivu – 5,00 EUR.  Pieteikšanās pa tālruni 23202900 vai e-pastu info@ozolaivas.lv.

Pulksten 12.30 pie Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa tiks dots starts fotoorientēšanās sacensībām, kas norisināsies divās klasēs – velobraucēju un kājāmgājēju. Komandā  divi līdz četri dalībnieki. Sacensības ietvers 12 kontrolpunktus maršrutā Jelgavas centrs – Langervaldes mežs, ko būs iespējams veikt stundas laikā. Fotoorientēšanās sacensību uzvarētājiem balvas no tūrisma pakalpojumu sniedzējiem – dāvanu kartes aktīvai atpūtai:  braucieni ar kuģīšiem, jahtu, katamarāniem, kā arī iespēja spēlēt boulingu. Dalība fotoorientēšanās sacensībās bez maksas.

Tūrisma sezonas oficiālais atklāšanas pasākums norisināsies Langervaldes mežā (ieeja no Rubeņu ceļa). No pulksten 14.00 līdz 16.00 būs iespēja doties ekspedīcijā pa mežu gida Agra Zimeļa vadībā, piedalīties orientēšanās spēlē un spēlēt koka galda spēles. Uzstāsies pūtēju kvintets Raita Ašmaņa vadībā, tiks apbalvoti fotoorientēšanās sacensību uzvarētāji, bet pasākums noslēgsies ar zupas baudīšanu pie ugunskura. Langervaldes mežs ir vēsturiski nozīmīga teritorija, kas pamazām atgūst atpazīstamību un ir piemērota vieta atpūtai dabā – pastaigām, nūjošanai, velobraukšanai un skriešanai tepat pilsētā. Langervaldē darbosies arī tūrisma informācijas telts, kurā zinoši speciālisti informēs par sezonas aktualitātēm, aktīvās atpūtas iespējām Jelgavā un apkārtnē ar iespēju saņemt 2018.gada tūrisma materiālus un kartes.

Savukārt Jelgavas novadā iedzīvotāji aicināti apmeklēt tūrisma sezona atklāšanu Vilces dabas parkā pie Vilces muižas no pulksten 12.00 līdz pulksten 16.00 pasākumā “Piesātinies ar pavasari vizbulīšu laikā”. Muižas parkā notiks līdzsvara sporta uz lentas (Stockline) un nūjošanas nodarbības, dabu izzinošas spēles un radošās darbnīcas. Vilces dabas parka vizītkarte pavasarī ir ziedošās vizbulītes, kam tūrisma sezonas atklāšanas pasākumā būs veltīta informatīva izstāde. Būs iespēja doties arī ekskursijā pa Vilces muižu, kā arī dabas taku vides gida vadībā, bet pēcāk cienāties ar Hanzas maiznīcas maizi “Vizbulīte” un vietējo ražotāju produktiem.

5.maijā no pulksten 12.00 līdz pulksten 18.00 ciemos gaidīs arī Blankenfeldes muiža. Jaunajā sezonā muižā īpaši izcels gastronomiskā tūrisma piedāvājumu – šefpavāra Ingmāra Ladiga izveidotu ēdienkarti ar plūškoka ēdieniem un dzērieniem. Vēl šajā dienā muižā tiks atklāta gleznu izstāde, piedāvātas aktivitātes bērniem, kā arī darbosies Zvanu muzejs. Ieejas maksa Blankenfeldes muižā pasākuma dienā 3,00 EUR no personas.

Pasākumos Langervaldes mežā, Vilces dabas parkā un Blankenfeldes muižā aicināts piedalīties ikviens interesents, apmeklējot sev interesējošās aktivitātes un kopīgi atklājot vasaras tūrisma sezonu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26891398sec.