Muzeju naktī tornis piedāvā rēbusu par prezidentiem un naksnīgu pastaigu pa Jelgavu

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) aicina sestdien, 19.maijā, starptautiskajā Muzeju naktī no pulksten 19.00 līdz pulksten 01.00 viesoties Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī un piedalīties pasākumā “Jelgava –  prezidentu šūpulis”.

Starptautiskās Muzeju nakts laikā, kam šogad dota tēma “Šūpulis”, Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornis piedāvā bez maksas piedalīties pasākumā “Jelgava –  prezidentu šūpulis” ar  spēli “Atpazīsti prezidentu”, pastāvīgās ekspozīcijas “Zemgale – Latvijas prezidentu šūpulis”  iepazīšanu un naksnīgu pastaigu “Prezidentiem pa pēdām”.

Spēle “Atpazīsti prezidentu” būs veidota kā rēbuss par prezidentiem Jāni Čaksti, Albertu Kviesi, Gustavu Zemgalu un Kārli Ulmani, kuru dzīve bija cieši saistīta ar Zemgali un Jelgavu. Spēlē ar dažādām maņām interaktīvā veidā būs jāatpazīst lietas, kas saistās ar šīm personībām. Lai labāk veiktos spēlē, dalībniekiem iepriekš ir iespēja torņa ekspozīcijā „Zemgale – Latvijas prezidentu šūpulis” iepazīties ar Latvijas valsts prezidentu dzīvesgājumu un darbu, virtuāli ieejot prezidentu kabinetā un pāršķirstot lapas grāmatā ar to biogrāfijām.

Pulksten 21.00 interesenti aicināti piedalīties naksnīgā pastaigā “Prezidentiem pa pēdām” gides Sarmītes Bērziņas vadībā (pulcēšanās pie J.Čakstes pieminekļa Lielajā ielā 1a). Pastaiga būs pusotru stundu gara un vedīs pa pilsētu, piestājot Hercoga Jēkaba laukumā, Vecpilsētas ielas kvartālā, pie Academia Pertina ēkas, Lāčplēša pieminekļa fragmenta un citiem objektiem. Ekskursijā varēs uzzināt gan vēstures faktus, gan arī leģendas un nostāstus par prezidentiem, iepazīstot pilsētu naksnīgā noskaņā.

Muzeju naktī bez maksas varēs apskatīt visas Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa ekspozīcijas, vērot Jelgavas panorāmu no skatu laukuma 37 metru augstumā, kā arī apskatīt mākslinieka Ulda Zutera gleznu izstādi “Ainava 2016-2017” torņa izstāžu zālē un mākslinieces Sandijas Lavrenovas gleznu izstādi “Dažādība” torņa kāpnēs. Darbosies Tūrisma informācijas centrs ar iespēju uzzināt par sezonas aktualitātēm, atpūtas iespējām Jelgavā un apkārtnē, saņemt 2018.gada tūrisma materiālus un kartes, kā arī iegādāties suvenīrus ar Jelgavas simboliku.

Torņa astotajā stāvā būs atvērts restorāns “La tour de Marie”, kā arī pagalmā darbosies restorāna pop-up stends ar atspirdzinošiem dzērieniem un konditorejas izstrādājumiem par atsevišķu samaksu. Katrs stenda pircējs saņems kuponu bezmaksas kafijas baudīšanai restorānā. Restorāns apmeklētājiem būs atvērts līdz pulksten 01.00 (virtuve darbosies līdz pulksten 21.30).

Muzeju nakts pasākums “Jelgava – prezidentu šūpulis” norisināsies sestdien, 19.maijā, no pulksten 19.00 līdz pulksten 01.00  Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī, Akadēmijas ielā 1, Jelgavā. Dalība bez maksas. Informācija 63005445 vai pa e-pastu tic@tornis.jelgava.lv. Uzzini vairāk www.visit.jelgava.lv.

Pasākuma apmeklētājs piekrīt, ka var tikt filmēts un fotografēts. Uzņemtais materiāls var tikt translēts, reproducēts un izplatīts bez ierobežojuma.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50974512sec.