Jelgavā varēs apgūt Līgo vakara vainaga veidošanu

Sestdien, 16.jūnijā, pulksten 10 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī interesenti aicināti piedalīties Jelgavas reģionālā tūrisma centra organizētā cikla “Tradicionālo amatu dienas” nodarbībā – “Vasaras saulgriežu vainagu pīšana”. Gatavojoties svētkiem, nodarbībā varēs izgatavot Līgo svētku vainagu vai galvas rotu kā pīni.

Neatņemama latviešu vasaras saulgriežu tradīcija ir Līgo vakarā rotāt galvu gan lieliem, gan maziem ar pašdarinātu vainagu. Vainagu veido aplis, kas simbolizē visumu, bet iepītās Jāņu zāles –– dzīvību un visa attīstību. Tradicionālo amatu dienas nodarbībā meistares Zandas Kursītes vadībā varēs iemācīties pīt vainagus un darināt galvas rotas no dabas materiāliem – pļavu puķēm, vārpām, smilgām, cēlkoku lapām, dažādām Jāņuzālēm, kā arī iemācīties veidot vainagu kā pīni no pļavu doņiem.

Nodarbībā meistare stāstīts par senlatviešu tradīcijām saulgriežu vainagu darināšanā, Jāņu zāļu īpašībām un to piemērotību meitu un puišu vainagiem, kā arī demonstrēs dažādus pīšanas paņēmienus.

Amatu dienas nodarbībā aicināti piedalīties visi interesenti, kā arī ģimenes ar bērniem, lai skaisti sagatavotos tuvojošajiem svētkiem un izzinātu senlatviešu tradīcijas Jāņos un Līgo svētkos.


Uz nodarbību iespēju robežā jāņem līdzi materiāli – Jāņu zāles un ozolzari pēc saviem ieskatiem un vēlamā vainaga izskata. Pārējie materiāli tiks nodrošināti.


Tradicionālo amatu dienas „Vasaras saulgriežu vainagu pīšana” notiks 16.jūnijā pulksten 10 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī. Dalības maksa 4.50 EUR. Nodarbībai nepieciešams iepriekš pieteikties pa tālruni 63005445 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.241009sec.