Jelgavā būs iespējams klausīties īpašajos Jāņu likteņstāstos

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) aicina piedalīties ekskursiju cikla "Jelgavas likteņstāsti" ekskursijā, kas jūnijā stāstīs par ievērojamiem Jelgavas Jāņiem.

Cikla ekskursija gides Signes Lūsiņas vadībā notiks svētdien, 24.jūnijā, pulksten 14 un būs veltīta pazīstamiem jelgavniekiem,  Jāņiem. Tā kā ekskursijas laiks ir ierobežots, nav iespējams izstāstīt par visiem Jāņiem, kuri būtu to pelnījuši, tāpēc šoreiz izvēlēti daži no tiem – ekskursijā uzzināsiet par Jelgavas Latviešu biedrības teātra vadītāju, tulkotāju Jāni Steglavu (tēvs), izdevēju un aktieri Jāni Brigaderu, aptiekāru un farmaceitu Jāni Herteli, skolotāju Jāni Gresti, pulkvedi Jānis Rapu, rakstnieku un pedagogu Jāni Eduardu Lapiņu,  gleznotāju Jāni Valteru, grāmatu izdevēju Jāni Rapu, ķirurgu Jāni Jankovski, izgudrotāju un lidotāju Jāni Steglavu (dēls) un ķīmiķi Jāni Poli.

Jāņu likteņstāstu ekskursijā kājām tiks apmeklēti vairāki apskates objekti un stāstos, fotogrāfijās iepazīti ekskursijas varoņi – personības, latviešu vīri ar vārdu Jānis, kuri Latvijas un Jelgavas labā paveikuši ievērojamas lietas saistībā ar savu profesionālo nodarbošanos.

Gide S.Lūsiņa cikla ekskursijas piedāvā bez maksas kā dāvanu jelgavniekiem un pilsētas viesiem valsts simtgadē, tajās laipni aicina piedalīties visus interesentus, kas vēlas izzināt Jelgavas vēsturi un papildināt vasaras saulgriežu atzīmēšanu ar izglītojošu ekskursiju.

Ārpus šī ekskursiju cikla gide aicina apmeklēt vairākas tematiskas ekskursijas, piemēram, 17.jūnijā ekskursiju ar autobusu “Kur Lielupe ceļu rāda” –  apmeklējot  Ozolnieku novadā  Edvarta Virzas un Elzas Stērstes memoriālo māju “Billītes”, Latvijas Valsts pirmā prezidenta Jāņa Čakstes dzimtas mājas “Auči” , kokaudzētavu “Bētras” un citus objektus, bet 1.jūlijā doties ekskursijā “Kaupēns – mītus kliedējot” (ar kājām un komfortablu autobusu, sedzot ceļa izdevumus).

Ekskursija “Jelgavas likteņstāsti” cikla īpašie Jāņu likteņstāsti norisināsies svētdien, 24.jūnijā pulksten 14. Ekskursijas ilgums apm. 2 stundas. Tikšanās pie Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1. Dalība bez maksas. Pieteikšanās pa tālruni 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv. Vairāk informācijas www.visit.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93597794sec.