Jēkabpils aicina nogaršot īpašo delikatesi - Daugavas samu

Daugava Jēkabpilī jau izsenis bijusi iecienīta zvejas vieta. Te mīt tādas zivis kā asari, ālanti, karūsas, karpas, līdakas, plauži, raudas, sapali, salates, sīgas, vēdzeles, zandarti, zuši. No agra pavasara līdz pat oktobrim vēl šodien makšķernieki dodas Daugavā, lai noķertu lielo lomu – upju karali - samu. Lai lomu celtu galdā, to jāmāk  garšīgi pagatavot.

Tuvojoties Jēkabpils pilsētas svētkiem, Jēkabpils pilsētas pašvaldība kopā ar pilsētas restorāniem un kafejnīcām ir radījuši īpašu sama ēdienu piedāvājumu. Pēc Jēkabpils pavāru receptēm tapušie ēdieni ir apkopoti bukletā  "Jēkabpils delikatese – Daugavas sams". Katram tajā ietvertajam ēdienam fotomāksliniece Mētra Štelmahere ir radījusi īpaši "garšīgu" fotogrāfiju, lai rosinātu ikvienu ļauties garšas piedzīvojumam. Buklets ir pieejams Jēkabpils tūrisma informācijas centrā, kā arī pilsētas ēdināšanas iestādēs. Elektroniskā versija pieejama visit.jekabpils.lv sadaļā "Ceļojumu maršruti" vai šeit.

Aicinām ikvienu jēkabpilieti vai pilsētas viesi, svinot pilsētas vai savus svētkus, nobaudīt kādu no īpašajiem Jēkabpils pavāru radītājiem sama ēdieniem.  

Sama ēdieni pieejami "Gaļas nama" kafejnīcā un restorānā, kafejnīcā "Lauku šiks", suši bārā "Sakura", Wok Kekab "Domino", kafejnīcā "Karamele", bistro "Pie zemnieka" Jēkabpils autoostā, kā arī picērijā "Itālis" un "Lūšu krogā".

Sams ir gana izveicīgs. Tāpēc par tā pieejamību kafejnīcu un restorānu virtuvēs, jautāt viesmīlim. Grupām vēlama iepriekšēja pieteikšanās, sazinoties ar attiecīgo ēdināšanas iestādi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.12408495sec.