Valmieras pilsētas svētkos dodies ekskursijā un izzinošā pastaigā!

Valmieras pilsētas svētkos, kas norisināsies no 2016. gada 11. līdz 13. augustam, Valmieras Tūrisma informācijas centrs (TIC) aicina interesentus doties tematiskā ekskursijā "Valmieras pils robežas meklējumos" un atjautīgā pastaigā, izzinot Valmieras skaistāko vietu noslēpumus.

Ekskursijas "Valmieras pils robežas meklējumos" laikā dzirdētie nostāsti un teikas palīdzēs atklāt senās Valmieras viduslaiku pils noslēpumus, vēstīs, kāda bijusi dzīve pilī, kāda nozīme bijusi aizsardzības sistēmai un paceļamajiem tiltiem. Par to stundu garā ekskursijā vedīs un stāstīs divas Valmieras pilsētas sertificētas tūristu gides – Ineta Amoliņa un Agita Lapsa.

Lai arī ziņas par Valmieras pils celtniecības laiku līdz šim nav atrastas, vēstures dokumenti un arheoloģiskās liecības sniedz priekšstatu par aptuvenu celtniecības laika posmu. Ekskursijā būs iespēja izzināt arheologa darbu, viņu atradumus un to nozīmi Valmieras pils vēsturē. Vērīgākajiem ekskursijas dalībniekiem, iespējams, izdosies iepazīt arī senās Valmieras pils spoku.

Interesenti aicināti pulcēties pie Valmieras TIC (Rīgas ielā 10) sestdien, 13. augustā, plkst. 18.00. Iepriekšēja pieteikšanās ekskursijai nav nepieciešama, lūgums ierasties savlaicīgi. Ekskursijas laikā aicina dalīties sajūtās un iespaidos sociālo tīklu kontos, lietojot tēmturi #valmierai733.

Savukārt svētdien, 14. augustā, valmierieši un pilsētas viesi trīs maršrutos – Sīmaņa, Hanzas un Daliņa loks, pildot dažādus uzdevumus, atklās Valmieras skaistāko vietu noslēpumus. Maršruti ir dažāda garuma, ar atšķirīgu uzdevumu skaitu un tematiku, lai katrs interesents varētu izvēlēties sev piemērotāko.

Informāciju par maršrutiem un uzdevumiem varēs saņemt Valmieras TIC no plkst. 10.00 līdz 15.00. Uzdevumus būs iespēja veikt visas dienas garumā, jo atbildes varēs iesniegt ne tikai klātienē, bet arī iesūtīt elektroniski e-pastā tic@valmiera.lv līdz pat dienas beigām.

Valmieras noslēpumu atklāšanā aicināti piedalīties visu vecumu grupu interesenti. Maršrutus būs iespējams veikt gan kājām, gan ar velosipēdu, bet uzdevumiem risinājumus meklēt individuāli vai komandās. Uzdevumu veikšanai dalībnieki aicināti ņemt līdzi savu mobilo telefonu, pildspalvu vai zīmuli. Atbildes uz dažiem jautājumiem palīdzēs rast arī Valmieras audiogids, kuru bez papildu maksas dalībnieki varēs noklausīties savā mobilajā tālrunī.

Pareizo atbilžu autori piedalīsies izlozē, trīs laimīgie saņems Valmieras TIC sarūpētās balvas. Papildu veicināšanas balva paredzēta arī par aktivitātēm sociālajos tīklos – Twitter.com, Facebook.com un Instagram.com, lietojot atsauci uz @visitvalmiera un tēmturi #valmierai733.

Dalība abos pasākumos ir bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Latvija
UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67217517sec.