Dodies sajūtu maršrutā «Valmieras - Trikātas loks»

2016. gada 17. septembrī plkst. 11.00, iesākot Eiropas sporta nedēļu, Valmieras Tūrisma informācijas centrs aicina piedalīties velo ekskursijā "Valmieras - Trikātas loks". Šī būs jau ceturtā īpašā velo ekskursija ciklā "Velosipēdistu vasara Valmierā".

Velo ekskursija "Valmieras–Trikātas loks" sniegs iespēju tās dalībniekiem baudīt aktīvu braucienu ar velosipēdu, iepazīt kultūrvēsturisko mantojumu, ainavas krāšņumu un dabu, kā arī palutināt garšas kārpiņas ar meža veltēm – mellenēm, brūklenēm vai zaķskābenēm.

Brauciena laikā būs iespējams iepazīt senā Trikātas novada zemes,Trikātas pilskalnu un Trikātas pils mūri. Tāpat brauciena dalībnieki varēs uzzināt vairāk par valsts nozīmes arhitektūras pieminekli - Trikātas evaņģēliski luterisko Sv.Jāņa baznīcu, kā arī atklāt aptuveni 150 gadu vecas dižkļavas noslēpumu.   

Sajūtu un izziņas maršrutā velo braucējus pavadīs velo entuziaste Santa Paegle un Vidzemes Augstskolas Tūrisma organizācijas vadības studente Krista Gailuma.

Plānotais ekskursijas maršruta garums ir 50 km, bet ilgums ir 5 līdz 6 stundas, braucot gan pa asfaltētiem, gan grants ceļiem, kā arī vietām pa mazākām meža takām. Drošībai iesakām lietot velo ķiveres un velo braucēju cimdus. Ekskursijā ietvertas vairākas atpūtas pieturvietas, tādēļ aicinām ņemt līdzi dzeramo ūdeni un uzkodas spēku atjaunošanai, kā arī parūpēties par laikapstākļiem atbilstošu apģērbu.

Dalībnieku skaits ekskursijā ir ierobežots, tāpēc interesentus aicina pieteikties iepriekš, rakstot e-pastu tic@valmiera.lv, ierodoties Valmieras Tūrisma informācijas centrā vai zvanot pa tālruņiem 64207177 un 26332213.

Uzziņai:

Eiropas Sporta nedēļa ir Eiropas Komisijas iniciatīva, lai veicinātu nodarbošanos ar sportu un fiziskām aktivitātēm visā Eiropā. Šogad tā notiks otro reizi. Sporta nedēļa tiek īstenota visā Eiropā sadarbībā ar dažādiem partneriem, kas apņēmušies to atbalstīt un piedāvāt atbilstošas aktivitātes. Eiropas Sporta nedēļā aktīvi iesaistās arī Valmieras pilsēta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64583087sec.