Izrāde „Pēdējais pionieris” – vakarēšana Valmiermuižā

Rudenīgajā 16. novembra vakarā plkst. 19.00 Valmiermuižas klēts viesistabā ciemosies neatkarīgais teātris „Dirty Deal Teatro”, kas līdzi būs atvedis režisora Dmitrija Petrenko izrādi „Pēdējais pionieris”.

Teātra platforma „Dirty Deal Teatro” Valmiermuižas klētī līdzās alus darītavai izrādīs iestudējumu „Pēdējais pionieris”. Stāsts radies, satiekot un uzklausot vairākus „pēdējos pionierus” – mūsdienu Latvijas iedzīvotājus vecumā ap četrdesmit gadiem, tādējādi metot tiltu starp „šodien” un „tad”.


Režisors Dmitrijs Petrenko stāsta par izrādi: „Mūsu izrādes galvenie varoņi ir trīs visparastākie jaunieši. Kopā ar viņiem mēs cenšamies saprast to mūsu vēstures posmu, ko apzīmējam ar „atmodu”. Man ir interesanti saprast, ko redzēja, juta un domāja tie krievu jaunieši, kas atmodas laikā mācījās vecākajās klasēs un auga krievu ģimenēs. „Pēdējais pionieris” nav izrāde par krieviem un latviešiem, bet par Sašu, Saņu un Ņikitu. Par tiem, kurus „neapēda” nedz dīvains un sarežģīts laiks, nedz straujas pārmaiņas.”


Ņikita, Saņa un Saša ir pusaudži astoņdesmito gadu beigās Rīgā. Viņiem visiem ir piecpadsmit gadu, un viņi runā krieviski. Ņikita, Saša un Saņa ir tie „pēdējie pionieri”, kuriem uzņemšana pionieros desmit gadu vecumā bija tikpat nozīmīgs notikums kā kaklautu sadedzināšana pie skolas pusaudžu gados. Tas ir stāsts par paaudzi, kura savu dzīvi uzsāka reizē ar jaunizveidoto valsti. Par tās paaudzes neremdināmo vēlmi, lai lietas notiek citādāk – sākot ar atļauto matu garumu skolēniem, beidzot ar to, lai viss vienkārši notiktu ĪSTĀK! Izrādes „Pēdējais pionieris” režisors ir Dmitrijs Petrenko, bet lomās iejūtas Kristaps Ķeselis, Armands Ikalis, Ilze Āboltiņa.


Izrādes radošā grupa aicina pēc uzveduma visiem palikt uz sarunu. Diskusijās varēs iesaistīties visi izrādes apmeklētāji, uzdodot sev interesējošus jautājumus par redzēto.


Nākamais vakarēšanas pasākums:

1. decembris – izrāde „Trīs stāsti” , rež. Varis Piņķis


Ielūgumi iepriekšpārdošanā: 7,00 EUR (izrādes dienā pieejami tikai pasākuma vietā par 8,00 EUR)

Ielūgumu skaits ierobežots

Rīko: Valmiermuižas kultūras biedrība

Atbalsta: Valmiermuižas alus darītava un Valsts kultūrkapitāla fonds


Ielūgumus var iegādāties: Valmiermuižas klētī līdzās alus darītavai (Dzirnavu iela 2); Valmiermuižas vēstniecībā Rīgā (Aristida Briāna iela 9) un „Biļešu Paradīze” tirdzniecības vietās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55868411sec.