Dikļu pilī notiks gastronomiskā misija "Alnis"

Apvienojoties trīs izciliem Latvijas šefpavāriem – Jānim Siliņam (Dikļu pils restorāns), Mārtiņam Sirmajam un Artūram Trinkunam („Tam labam būs augt”), radusies ideja par gastronomisko misiju „ALNIS”, kuras koncepts ir gastronomisks pop-up ceļojums īsteniem gardēžiem, kam cieņā meža gaļa un ne mazāk svarīga arī ir vide, kurā ieturēt maltīti.

Gastronomiskā misija „ALNIS” notiks 11.februārī Dikļu pilī. Vakara gaitā gardēžiem tiks piedāvāti ēdieni sešās kārtās, pasniedzot tos piecās dažādās vietās pilī. Jānis Siliņš, Dikļu pils šefpavārs: „Mūsu restorāns atrodas izcilā vietā – Dikļu pilī, tāpēc vēlamies gastronomisko piedāvājumu apvienot arī ar mazu mini ekskursiju pa pili. Garšīgi paēst ir viena bauda, ko garantējam, bet, ja mums ir dots instruments, ko varam izmantot kā pievienoto vērtību, tā jau ir dubultbauda. Tāpēc īpaši gaidīsim viesus, kas Dikļu pili apmeklēs pirmo reizi. Ja viss izdosies kā plānots, tad noteikti turpināsim šo tradīciju arī nākotnē”.

Mārtiņš Sirmais, restorāna „Tam labam būs augt” dibinātājs un šefpavārs: „Esmu no Dikļiem, tāpēc arī kopprojektam ar Dikļu pili piekritu nevilcinoties. Ideja par ekspedīciju un tās konceptu radās mums abiem kopā ar Jāni spontāni vienas telefonsarunas laikā.”.

Ņemot vērā, ka Dikļu pils saimnieks ir kaismīgs mednieks, likumsakarīgi, ka Dikļu pils restorāna ēdienkartes pamatā ir meža gaļa. Dikļu pils restorāns, neskatoties uz pieklājīgo attālumu no Rīgas, ir spējis noturēt savu kvalitātes latiņu, par ko runā arī restorāna sasniegumi – iekļūšana The White Guide Nordic 2017 restorānu ceļvedī kā 7. labākajam restorānam Latvijā (turklāt kā vienīgais ārpus Rīgas un Jūrmalas). Dikļu pils restorāns pēdējos gados iekļauts arī Latvijas Ekselences TOP 30 labāko restorānu topā.

Dikļu pils (Dickeln) atrodas skaistā un vēsturiski nozīmīgā vietā. Pils vēsture sākas 15.gs. Pašreizējā neobaroka muižas kungu māja celta vēlāk: 19.gs. Pils lepojas ar savu interjeru, kas ir bagāts ar antīkām mēbelēm, grezniem kamīniem un podiņkrāsnīm, skaistiem aizkariem un izcilu Latvijas mākslinieku gleznu izstādi.

Vietu skaits uz pasākumu ir ierobežots. Lūdzam savlaicīgi veikt rezervāciju pa tālruni: 26515445, 64207480 vai rakstot uz pils@diklupils.lv

A/S „Dikļu pils” dibināta 2000.gadā. Pils restaurācija tika sākta 2002. un pabeigta 2003. gadā, respektējot visu senatnīgo – no pagraba līdz pat bēniņiem. Restaurācijas gaitā tika atjaunota pils ēkas arhitektoniskā simetrija, koka apdares elementi griestos, sienu paneļos, kā arī logi, durvis, parketa grīda, vestibila kāpnes un citas detaļas. Pils ir ievērojama arī ar ļoti īpašu un greznu vairāk nekā divdesmit kamīnu un krāšņu podiņkrāšņu kolekciju, kas tika izveidota restaurācijas gaitā. Kopš 2004.gada Dikļu pils darbojas kā viesnīcas un atpūtas bizness A/S Dikļu pils valdes priekšsēdētāja Egona Medņa virsvadībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51201987sec.