Tuvojas skrējiensoļojums «Rīga-Valmiera»

Skrējiensoļojums Rīga – Valmiera, saukts arī par "Gladiatoru pastaigu", ir garākais ultramaratons Latvijā un vienīgās labdarības skriešanas sacensības, kurās dalībnieki, brīvprātīgie un organizatori ziedo kāda Vidzemes bērna ārstēšanai.

Šogad 107 kilometrus garais skrējiens no Brīvības pieminekļa Rīgā līdz Sv.Sīmaņa baznīcas kliņķim Valmierā, nododot Mildas sveicienu Sīmanim, risināsies 1.aprīlī. Līdzekļus tiks vākti Burtnieku novadā dzīvojošās Lāsmas Zukures ārstēšanai Ziedot.lv rehabilitācijas centrā "Poga".

Jāpiemin, ka 2015.gadā tika savākts ap 2600 eiro cēsnieces Undīnes Ozoliņas ārstēšanai ar delfīnterapiju, bet 2016.gadā vairāk nekā 3000 eiro – valmierieša Jēkaba Bluķa ārstēšanai Minskā.

Dalībnieku reģistrācija sākās 107.dienā pirms visā pasaulē zināmās joku dienas, un visas 107 vietas aizpildītas dažās stundās. Šobrīd “Gladiatoru pastaigā” doties vēlas jau 135 entuziastu. Atsevišķa pieteikšanās ir iepriekšējo gadu brīvprātīgajiem palīgiem, ārvalstu skrējējiem un dalībniekiem, kuri skrējiensoļojumā piedalījās no 1989. līdz 1993.gadam. Tie, kuri nepaspēja pieteikties 107 bezmaksas reģistrācijas vietām, aicināti piedalīties, Lāsmas Zukures ārstēšanai ziedojot 107 eiro. Šobrīd šādā veidā dalību apstiprinājuši jau četri sportisti. Jāpiemin, ka ziedo arī citi dalībnieki un brīvprātīgie – februāra sākumā savāktā summa bija 819,40 eiro.

Šis gads no iepriekšējiem atšķirsies ar starptautisku "piesitienu", jo piedalīsies arī Igaunijas, Vācijas, Spānijas, Francijas un Norvēģijas pārstāvji. Jaunākajam dalībniekam sacensību dienā būs 18 gadu, vecākajai dalībniecei – 76. Pasaulē varētu būt pavisam niecīgs skaits ultramaratonistu šādā vecumā. Ceturtā daļa 2017.gada dalībnieku ir daiļā dzimuma pārstāves.

Latvijas neatkarības atgūšanas laikā skrējiensoļojums Rīga – Valmiera notika piecas reizes. 1.aprīlī vēsturiskais ultramaratons skrējējus pulcēs ceturto reizi pēc kārtas. Kopumā septiņas reizes 107 kilometrus pieveicis leģendārais Georgs Jermolajevs, kura 8 stundas, 1 minūte un 38 sekundes joprojām ir nepārspēts trases rekords kopš 1992.gada, kad ultramaratonistam bija 50 gadu.

Septīto reizi trasē dosies Viktors Suborins, piekto reizi – Valērijs Jegorovs. Ik gadu lieliskā formā ir atjaunotā skrējiena pirmā uzvarētāja Dace Veipa un valmieriete Elīna Krūkle, kuras šogad varētu būt pirmās daiļā dzimuma pārstāves, kuras skrējiensoļojumu Rīga – Valmiera līdz Sv.Sīmaņa baznīcas durvju kliņķim veiks ceturto reizi.

Šogad 107 kilometru garo ceļu veiks arī dāmu trases rekorda turētāja Marta Zumberga, kura 2015.gadā leģendāro 107 kilometru distanci veica 10 stundās, 49 minūtēs un 53 sekundēs.
Lai sagaidītu līderus, 1.aprīlī pie Sīmaņa baznīcas būs jāierodas jau pirms astoņiem rītā, jo ar katru gadu skrējēji ir vairāk pieredzējuši un nopietnāk trenējušies, lai pārspētu 25 gadus seno trases rekordu. Arī šogad visas nakts garumā notikumi trasē tiks atspoguļoti mājaslapā www.ultrataka.lv, kā arī sociālajos tīklos. Turpināsies tradīcija sagaidītājus atbalstīt ar Valmieras pilsētas kultūras programmas piedāvājumu, Valmierā sveicot "zem Mildas zvaigznēm" startējušos varoņus.

Skrējiensoļojums Rīga – Valmiera ir vienīgās sacensības Latvijā ar dalībnieku skaita ierobežojumu, jo mērķis nav panākt masveidību skrējiensoļojumā. Tas ir īpašs skrējiens, izturības pārbaude un bezgalīgas sarunas pašam ar sevi.

Sacensības rīko Latvijas ultra garo skrējienu un taku skriešanas asociācija sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību, Ziedot.lv rehabilitācijas centru "Poga" un Latvijas Vieglatlētikas savienību. Skrējiensoļojumu Rīga – Valmiera atbalsta Latvijas Universitāte, Valmieras Tūrisma informācijas centrs un daudzi uzņēmumi, kuriem rūp skrējēju labsajūta. Starp ilggadējiem atbalstītājiem minami "Smiltenes piens", "Sportland", "Coca-Cola", "Apotheka", "Sportlat", Valmieras Drāmas teātris, "Aktīvā tūrisma centrs EŽI" un "SiS".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45333982sec.