Izveidota pirmā mobilā viedās pilsētas lietotne Latvijā – Mana Valmiera

No 11.maija Valmieras iedzīvotāji, uzņēmēji un viesi saņem jaunu digitālu rīku savstarpējai saziņai un sadarbībai – Latvijā pirmo viedās pilsētas lietotni "Mana Valmiera".

Lietotne ir visaptverošs saziņas un informācijas rīks valmieriešiem un pilsētas viesiem. Tajā pieejama informācija par pilsētas jaunumiem, iespēja paust savu viedokli, ierosināt uzlabojumus pašvaldības piedāvātajos pakalpojumos un nodrošinātajā infrastruktūrā. Sadarbībā ar vietējiem uzņēmumiem iekļauti arī aktuāli piedāvājumi pilsētniekiem un Valmieras viesiem. Lietotne tapusi sadarbībā ar SIA "Latvijas Mobilais Telefons" (LMT).

"Vieda pilsēta – termins, kas arvien biežāk tiek lietots, apzīmējot "gudru" pilsētas pārvaldību, piemēram, ceļu infrastruktūras apsaimniekošanu, ielu apgaismošanas sistēmu ieviešanu un pilsētas satiksmes pārraudzīšanu. Arī Valmiera ir ceļā uz viedās pilsētas statusa iegūšanu, un pirmais no soļiem – mobilās lietotnes "Mana Valmiera" ieviešana. Mūsdienās nav neviena ātrāka un vienkāršāka veida saziņai kā mobilās ierīces, tāpēc pieņēmām lēmumu izveidot mobilo platformu, kas ļauj izzināt iedzīvotāju vēlmes, sekmēt kvalitatīvākus pakalpojumus, atbalstīt vietējo uzņēmējdarbību. Mūsu mērķis ir veidot viedu Valmieru – mūsdienīgu, lojālu iedzīvotāju kopienu, apmierinātus uzņēmējus un pieejamu pašvaldību," stāsta Jānis Baiks, Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs.

Mobilā lietotne "Mana Valmiera" ļaus ne tikai ātrāk sniegt informāciju iedzīvotājiem par viņiem interesējošām norisēm pilsētā, bet tā kalpos arī kā ērta iespēja sazināties ar pašvaldību, uzdodot jautājumus, norādot par problēmām pilsētas infrastruktūrā, iesaistoties lēmumu pieņemšanā ar aptauju starpniecību u.tml. Turklāt vietējie uzņēmēji lietotnes "Mana Valmiera" lietotājiem radījuši īpašu "priekšrocību grozu", piedāvājot atlaides un citus patīkamus pārsteigumus.

"Dzīvojot laikā, kad tehnoloģijas attīstās ne pa stundām, bet nu jau pa sekundēm, ir svarīgi pilnvērtīgi izmantot visas to sniegtās priekšrocības, padarot ikdienu ērtāku. Valmiera, izveidojot lietotni "Mana Valmiera", ir spērusi soli tuvāk iedzīvotājiem, atvieglojot informācijas apmaiņu ar pašvaldību, valmieriešu savstarpējo saziņu un sniedzot atbalstu uzņēmējiem. Tas ir labs piemērs! Lai apzinātu pašvaldību paveikto digitālo tehnoloģiju izmantošanā, ministrija kopš 2014.gada veido Latvijas e-indeksu. Tajā Valmiera divus gadus pēc kārtas tika atzīta par digitāli attīstītāko pašvaldību republikas nozīmes pilsētu kategorijā. Esmu gandarīts, ka Valmiera nav apstājusies pie jau sasniegtā un turpina aktīvi strādāt, lai ar digitālo tehnoloģiju palīdzību sniegtu labākus pakalpojumus iedzīvotājiem un efektīvāk izmantotu pašvaldības resursus," uzsver Kaspars Gerhards, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs.

"LMT izveidotā viedo pilsētu platforma piedāvā plašas iespējas ne tikai pašvaldības saziņai ar iedzīvotājiem, bet arī dažādu pakalpojumu integrēšanai mobilajā vidē. Viedtālrunis ir jau ierasta un ērta vide norēķiniem, noderīgs rīks dažādiem autentifikācijas risinājumiem, piemēram, brīvpusdienu saņemšanai, kā arī tūrisma pakalpojumiem un citām pašvaldības, vietējo uzņēmumu un sabiedrisku organizāciju aktivitātēm. Viedās pilsētas lietotne ir pielāgojama atbilstoši katras pašvaldības vajadzībām un interesēm. Ņemot vērā, ka jau gandrīz 70% iedzīvotāju ikdienā lieto viedtālruni, tas kļūst par arvien svarīgāku instrumentu arī iedzīvotāja – pašvaldības mijiedarbībā," rezumē Juris Binde, LMT prezidents.

Lai iedzīvotājiem pastāstītu par lietotni, Vidzemes Uzņēmēju dienu laikā, 19. un 20.maijā, aicinām ikvienu valmierieti un pilsētas viesi apmeklēt īpašo "Mana Valmiera" telti.

Mobilā lietotne "Mana Valmiera" no 2017.gada 11.maija ir pieejama ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kurš ikdienā lieto viedtālruni. To bez maksas var lejupielādēt lietotņu veikalā App Store (iOS ierīču lietotājiem) un Google Play (Android ierīču lietotājiem). Autorizēšanās šobrīd iespējama ar Swedbank un Nordea banku, taču tuvākajā laikā tā būs iespējama arī ar SEB, Citadele un DNB banku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14731908sec.