Valmierā aicina uz bezmaksas koncertu

Kvintets The Sparkling 5 un ērģelniece Ilze Reine ielūdz jūs uz koncertciklu "Vēja galoda", kas notiks Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā 22. septembrī plkst. 18.30 un Talsu evaņģēliski luteriskajā baznīcā 23. septembrī plkst. 16.00.

Tuvojoties Latvijas jubilejas gadam, mūziķi to atzīmēs ar īpašu koncertu, kurā baznīca tiks pieskandināta ar ērģeļu un pūšaminstrumentu skaņām, sniedzot koncerta apmeklētājiem iespēju uzkavēties gan latviešu klasiskās, gan laikmetīgās mūzikas noskaņās.

Šajā koncertā būs iespēja dzirdēt profesionālu mūziķu sniegumu, baudot gan dvēselisku meditatīvu atmosfēru, gan arī himniskas un monumentālas noskaņas ērģeļu un kvinteta skanējumā. Īpašu tembrālo kolorītu klausītāji varēs saklausīt speciāli šim koncertam veidotajās skaņdarbu aranžijās un oriģinālmūzikā, kurās, harmoniski papildinot viens otra skanējumu, apvienosies visi koncerta mūziķi.

Koncertā skanēs A. Jurjāna, L. Garūtas, J. Mediņa, A. Kalēja, A. Veismanes, A. Vecumnieka, K. Zemīša, A. Krūmiņa u.c. komponistu mūzika.

Koncertcikla centrālais skaņdarbs ir "Vēja galoda", kuru tieši šim izpildītāju sastāvam ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu ir radījusi Anna Veismane. Skaņdarbā liela nozīme ir instrumentu saspēlei un interesantiem tembrāliem atradumiem.

Koncertā piedalās kvintets "The Sparkling 5" jeb "Dzirkstošais piecinieks": Baiba Santa Vanaga (alta saksofons), Arnita Akmentiņa (baritona saksofons), Aivars Osītis (trompete) un Lauris Zvejnieks (trombons), Mārtiņš Miļevskis (sitamie instrumenti, perkusijas) kā arī ērģelniece Ilze Reine.

Koncerts tiek rīkots ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1525209sec.