«Latvijas Goda aplis» aicina uz Valmieras novadu

“Latvijas Goda aplis” ir valsts simtgades svinēšanas festivāls, kas apceļo un godina Latvijas novadus. No 3. līdz 5. augustam tas ciemosies Valmieras novadā, kur notiks Vasaras teātra festivāls. Tam par godu “Latvijas Goda aplis” būs palīdzējis uzbūvēt oficiālo teātra festivāla centru jeb pilsētiņu, kurā atklāšanas dienā tiks iedegts Goda ugunskurs.

Festivāla oficiālā pilsētiņa būs uzbūvēta Valmieras Hanzas laukumā, kur tiks piedāvātas dažādas aktivitātes ne tikai izrāžu apmeklētājiem, bet visiem valmieriešiem un pilsētas viesiem. Festivāla centru divu nedēļu laikā būs radījuši tehnoloģiju augstskolas RISEBA starptautiskās vasaras skolas “Festival’and” dalībnieki. Svinības festivāla pilsētiņā sāksies jau dienu pirms oficiālās atklāšanas ar brīvdabas kino seansu, kas notiks pulksten 22.00 un kurā tiks demonstrētas somu filmas – īsfilma “Penelope” un dokumentālā filma “Kaisas apburtais mežs”. Filmu vakari sadarbībā ar Rīgas Starptautisko kino festivālu “Riga IFF” notiks arī festivāla norises dienās un tajos tiks demonstrētas filmas, kas tapušas arīdzan savas simtgades svinētājvalstīs – Igaunijā, Lietuvā un Polijā, kā arī Somijā, kur simtgade tika atzīmēta jau pērn.

3. augustā pulksten 16.00 notiks festivāla svinību atklāšanas pasākums, kura laikā tiks godināti vietējie Goda saimnieki – Valmieras drāmas teātra direktore Evita Ašeradena un Valmieras domes priekšsēdētājs Jānis Baiks. Notiks arī atraktīvā dziedošo aktieru ansambļa “7 dēli” koncerts, pēc kura sadarbībā ar festivālu “Latvijas Goda aplis” tiks iedegts Vasaras teātra festivāla oficiālais Goda ugunskurs. Par dažādām aktivitātēm pasākuma laikā parūpēsies Valmieras drāmas teātra aktieris Pauls Iklāvs ar savu komandu, bet pulksten 21.00 uz “Latvijas Goda apļa” skatuves notiks ugunskura dziesmu vakars kopā ar mūziķi Renāru Veličko. Tā kā šā gada festivāla centra tēma ir “Skauti ienāk pilsētā”, Goda saimnieki visas trīs dienas būs arī oficiālā ugunskura jeb pavarda sargātāji. Pulksten 22.00 3. augustā brīvdabas kino seansā būs skatāmas poļu filmas – īsfilma “Uz veselību!” un ģimenes fantāzijfilma “Aiz zilajām durvīm”.

4. un 5. augustā aktivitātes festivāla pilsētā sāksies jau pulksten 11.00, kad kopā ar aktrisēm Alisi Danovsku un Elīnu Hanzenu gan lieliem, gan maziem būs iespēja piedalīties rīta vingrošanā. Pulksten 14.00 turpat notiks radošas, izzinošas un sportiskas aktivitātes visai ģimenei. Pulksten 21.00 uz “Latvijas Goda apļa” skatuves 4. augustā uzstāsies aktieri Ģirts Rāviņš un Mārtiņš Liepa, bet 5. augustā – Mikus Frišfelds. Savukārt brīvdabas kino programmā 4. augustā pulksten 22.00 būs skatāma lietuviešu un zviedru kopražojuma īsfilma “Trokšņotājs” un somu, igauņu un vāciešu vēsturiskā drāma “Paukotājs”, bet 5. augustā tiks demonstrēta igauņu, kanādiešu un horvātu īsfilma “Manivalds” un latviešu, lietuviešu, igauņu un krievu vēsturiskā drāma “Senekas diena”. 

Visas filmas tiks demonstrētas ar subtitriem latviešu valodā un visi pasākumi festivāla pilsētiņā būs pieejami bez maksas. Papildu informācija un arī teātra festivāla izrāžu programma atrodama mājas lapā valmierasfestivals.lv.

Festivālu “Latvijas Goda aplis” rīko biedrība “Staro 100”. Šis pasākums tapis sadarbībā ar Valmieras novada pašvaldību. Plašāka informācija atrodama festivāla “Latvijas Goda aplis” mājas lapā godaaplis.lv. 

Festivāls “Latvijas Goda aplis” ir viens no Latvijas valsts simtgades projektiem, kas kopš pērnā gada novembra godina dažādus Latvijas novadus un to ievērojamās personības, katru nedēļu ciemojoties kādā no daudzajām skaistajām un stāstiem bagātajām valsts vietām. Festivāls turpināsies līdz šā gada novembrim, kulminējot gaismas festivālā “Staro Rīga”. Attiecīgi arī “Latvijas Goda apļa” pieturvietās tiek ieskicētas gaismu festivāla vizualizācijas, radot vēl emocionāli pacilājošāku noskaņu. Festivālu “Latvijas Goda aplis” rīko biedrība “Staro 100” sadarbībā ar novadu pašvaldībām, kultūras centriem un namiem, nevalstiskām organizācijām, novadu iedzīvotājiem un uzņēmējiem, Latvijas Republikas Kultūras ministriju un Latvijas valsts simtgades biroju. 

Nokļūšanai pasākumos ikviens aicināts izmantot sliežu transportu. AS “Pasažieru vilciens" nodrošina regulāru vilcienu satiksmi piecās līnijās, un festivālu apmeklējošie pasažieri ātri, droši un patīkami tiks nogādāti vēlamajā galamērķī. Aplūkot vilcienu kustības sarakstu un iegādāties e-biļeti var AS "Pasažieru vilciens" mājaslapā un mobilajā lietotnē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.28317499sec.