Aicina doties veloekskursijā “Zaļie dzelzceļi”

Sestdien, 15.septembrī, plkst.11.00 Valmieras Tūrisma informācijas centrs aicina doties veloekskursijā “Zaļie dzelzceļi”, kas tiks rīkota Eiropas Kultūras mantojuma dienu ietvaros. Kopējais velomaršruta garums būs aptuveni 40 kilometri, un tas vedīs pa Šaursliežu dzelzceļa tiltu Valmierā, Jāņparku, Mujāniem, Zilokalnu un citām vietām. Pasākumu vadīs gide un velo entuziaste Santa Paegle.

Brauciena laikā būs iespējams uzzināt, kā tiek realizēts projekts “Zaļie Dzelzceļi” Valmierā, ko jaunu varēs sagaidīt valmierieši un pilsētas viesi. Tāpat varēs rast atbildi, vai Baznīckalnā ir kādreiz atradusies baznīca, kāpēc vienu no ciematiem sauc par Astoņjāņu ciemu, kāds bija firsta Līvena ieguldījums dzelzceļa izbūvei, kur ierīkota pietura uz šaursliežu dzelzceļa līnijas, kā izveidei pēc Otrā pasaules kara tika vākti paraksti, kā arī citiem jautājumiem.

Velobrauciena sākums un noslēgums plānots pie Valmieras Tūrisma informācijas centra. Pasākums ilgs aptuveni 5 stundas, un tas būs vidējas grūtības pakāpes. Velobrauciena laikā plānota vieta atpūtai, kur ikviens varēs apēst līdzi paņemtās uzkodas un veldzēties ar dzeramo ūdeni.

Velo braukšana notiks pa asfalta, smilts un grants ceļiem. Savai drošībai brauciena laikā iesakām lietot velobraucēju ķiveres un cimdus.

Dalība velobraucienā ir bez maksas. Dalībnieku skaits pasākumā ir ierobežots, tāpēc lūgums pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni 26332213 vai rakstot e-pastu uz tic@valmiera.lv. Pieteikšanās iespējama arī klātienē Valmieras Tūrisma informācijas centrā.

Velobrauciens norit Interreg Igaunijas/Latvijas pārrobežu programmas projekta “Zaļie Dzelzceļi” jeb “Green Railway” ietvaros. Šī publikācija atspoguļo autora viedokli. Igaunijas-Latvijas programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu. Vairāk par projektu lasiet šeit http://ejuz.lv/reenailway.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13266802sec.