Konferenču un kultūras pasākumu kompleksā «Valmiera» atklāj apartamentus

Lai koncertzāles "Valmiera" un restorāna "Vecpuisis" komplekss Vecpuišu parkā būtu pilnīgs un paplašinātu arī nakšņošanas iespējas Vidzemē, no jūlija aktīvu darbību viesu uzņemšanā sāk Vecpuišu parka apartamenti "Valmiera".

Vecpuišu parka apartamenti "Valmiera" ierīkoti ar bankas Citadele finansējumu, iegādājoties un rekonstruējot 20. gadsimta sākumā celto dzīvokļu ēku Leona Paegles ielā. Ēkas rekonstrukcija uzsākta pagājušā gada sākumā un īstenota, cienot oriģinālo mantojumu un apvienojot vēsturi ar mūsdienu iespējām. Septiņos dažāda lieluma apartamentos, no kuriem divi ir divstāvu, ir iespējams uzņemt ap 30 viesus. Apartamenti ir pieejami gan īstermiņa, gan ilgtermiņa īrei.

Konferenču un kultūras pasākumu kompleksa "Valmiera" attīstītājs un īpašnieks Maikls Braiss (Michael Bryce): "Kompleksa ideja neradās uzreiz. Sākotnēji veidojām koncertzāli un restaurējām pašreizējās restorāna "Vecpuisis" telpas, ko atklājām 2016.gadā. Laika gaitā arvien biežāk mūsu viesi pēc koncertiem un pasākumiem interesējās arī par nakšņošanas iespējām. Līdz ar apartamentu izveidi, šo trīs ēku kompleksu vēsturiskajā Vecpuišu parkā, varam saukt par konferenču un kultūras pasākumu kompleksu. To veidojot, mums bija svarīgi saglabāt kultūrvēsturisko mantojumu, izcelt un saglabāt sākotnējās vērtības, idejas un tradīcijas."

Vecpuišu parks jau izsenis ir bijusi vieta, kur Valmierā satiekas kultūra un māksla. Kad to 1914. gadā nopirka astoņi Valmierā pazīstami vecpuiši - viņu mērķis bija radīt vietu, kur visiem būtu brīvi pieejams parks ar paviljonu, kurā baudīt mākslu un kultūru. Šīs vērtības ir saglabātas arī koncertzālē, restorānā un jaunizveidotajos apartamentos.

"Projekts ir īstenots sarežģītā laikā – tā īstenošana ar Citadeles finansējumu tika uzsākta pirms gada un ārkārtas situācija nedaudz ietekmēja projekta noslēgšanu. Kultūras, tūrisma un viesmīlības nozarēs situācija ir jo īpaši sarežģīta un pielāgošanās jaunajai realitātei ir ierobežota, jo svarīga ir klātesamība. Šīs ir nozares, kuras sniedz mums pozitīvas emocijas, gandarījumu, iedvesmu, jaunus iespaidus un piedzīvojumus arī sarežģītos periodos, tāpēc īpaši aicinām šovasar plānotos ārzemju ceļojumus aizstāt ar Latvijas apceļošanu, atbalstot un veicinot kultūras un tūrisma attīstību Latvijā," aicina Citadeles Valmieras filiāles pārvaldnieks Māris Pietkēvičs.

Pašreizējā situācija un vēl spēkā esošie ierobežojumi viennozīmīgi ietekmē ceļošanas iespējas un plānus, taču vietējo un kaimiņu valstu tūristu aktivitāte, pēc VP apartamentu "Valmiera" īstenotāju domām, rada pozitīvu gaisotni. Visaktīvākais vasaras darba mēnesis – augusts – vēl ir priekšā, tādēļ visi interesenti laipni aicināti laicīgi plānot savu Vecpuišu parka apmeklējumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44979501sec.