Rubenes baznīcas multimediālā ekspozīcija izvirzīta Latvijas Dizaina gada balvai

Rubenes evaņģēliski luteriskajā baznīcā izveidotā multimediālā ekspozīcija pretendē uz Latvijas Dizaina gada balvu kategorijā “Vides un interjera dizains”.

Kopumā 2021. gada konkursā tika saņemts 150 pieteikumu, kas ir līdz šim vislielākais iesniegto darbu skaits, un no tiem starptautiska žūrija dalībai konkursa 2. kārtā izvirzīja 30 darbus.

Rubenes baznīcas atjaunošanas darbu ietvaros “Dd studio” radījusi multimediju ekspozīciju “Pa hronikas pēdām”, kas baznīcas apmeklētājus iepazīstina ar apkārtnes vēsturi no 13. gs. līdz mūsdienām, īpaši akcentējot Livonijas Indriķa ieguldījumu. Ekspozīcija Rubenes baznīcā veidota tā, lai organiski iekļautos atjaunotās baznīcas vidē un netraucētu tās pamatfunkcijai – dievkalpojumiem. Daļa baznīcas ir atvērta apmeklētājiem visu diennakti, līdz ar to ekspozīcija ir apskatāma jebkurā laikā. Tās galvenais elements ir interaktīva projekcija, kuru var vadīt no skārienekrāna. Projekcija dod tēlainu ieskatu baznīcas vēsturē ar video palīdzību, kā arī izgaismo nozīmīgākos interjera elementus. Plašāku informāciju par baznīcu var iegūt skārienekrānā , vērojot multimediālu projekciju uz lūgšanu telpas sienas, kā arī planšetēs, kas izvietotas uz stikla sienas un atdala altāra daļu no ekspozīcijas. Papildus izveidots vēsturisks ekspozīcijas skapis, kas glabā nozīmīgākos vēsturiskos Rubenes baznīcas mākslas priekšmetus.

Ekspozīcijas autori ir “Dd studio” komanda: J.Mitrevics, Ģ.Reiniks, L.Zaneripa, M.Ikerts, L.Pumpure, I.Zigerte, K.Ņikiforovs, I.Bērziņš, K.Mūrnieks.

Ekspozīcija tapusi, Rubenes evaņģēliski luteriskajai draudzei ar Kocēnu novada pašvaldības atbalstu īstenojot projektu “Kultūra, vēsture, arhitektūra Gaujas un laika lokos”. Projektu līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds, valsts budžeta līdzekļi, Kocēnu novada pašvaldības līdzfinansējums un Rubenes evaņģēliski luteriskās draudzes līdzfinansējums, kas iegūts, pateicoties sabiedrības ziedojumiem.

Latvijas Dizaina gada balvas apbalvošanas ceremonija notiks 28. maijā plkst. 19.00 Rīgā, Āgenskalna tirgus paviljonā. Ceremonija būs redzama arī tiešraidē Latvijas Dizaina gada balvas "Facebook" kontā un mājaslapā www.dizainabalva.lv, kā arī www.delfi.lv.

2021. gada Latvijas Dizaina gada balvas žūrijā darbojas astoņi locekļi no sešām valstīm. Žūrijas priekšsēdētājs – Martins Fosleitners (Austrija), žūrijas locekļi: Anete Žukova (Latvija), Egle Opeikiene (Lietuva), Pjotrs Svjateks (Lielbritānija), Bars Davidoviči (Izraēla), Patriks Abatista (Itālija), Rikardo Kapuco (Itālija) un Pēteris Bajārs (Latvija).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71589589sec.