Dodies velo piedzīvojumā topošajā Valmieras novadā

Kad saules stari sāk vairāk sildīt un pumpuri plaukst kā sprakšķošs popkorns, arī mūs piepilda enerģijas lādiņš un vēlme traukties pa dzīvi tā, ka mati vējā plīvo! Lai dabas enerģija uzlādētu ikvienu aktīvās atpūtas entuziastu, mēs – Ziemeļvidzemes pērle – esam sagatavojuši idejas dažādu garumu, dabas ainavu un sarežģītības pakāpju velomaršrutiem topošajā Valmieras novadā! Ja vēl neesi paspējis, tad šis ir īstais laiks, lai no ziemas guļas pamodinātu kā savus muskuļus, tā ieeļļotos velosipēda zobratus!

Īsiem izbraucieniem (līdz 15 km)*

•    Takas Atpūtas parkā Valmierā (2.4–9 km) būs īpaši piemērotas gan īsākiem, gan garākiem izbraucieniem, sekojot kādam no dažādu krāsu marķējumiem uz kokiem. Atpūtas parkā krustu šķērsu savijušās taciņas meža ielokā, ļaujot ikvienam atklāt Gaujas mainīgos krastus. Tās izved gar Kazu krācēm, Vanšu tiltu, Valmieras estrādi un Gaujas Stāvajiem krastiem. Atpūtas parkā nokļūsiet, dodoties no Valmieras vecpilsētas vai Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parka, kur atrodas lielizmēra informatīvā karte ar taku tīklojumu. Izmantojiet iespēju piestāt Skatu terasē pie Gaujas, kur var mirkli ļauties laiskai atpūtai un saules staru baudīšanai!

•    Tematiskie maršruti (4–20 km) atklāj to, cik Valmiera ir dažāda – industriāla, ar teikām un leģendām apvīta, dižkoku bagāta un lepna par ikvienu Valmieras puiku un meiteni! Pieejami arī maršruti, kur pa ceļam iespējams pildīt uzdevumus. Maršruti galvenokārt ved pa asfaltētiem veloceliņiem. Maršruti dabā nav marķēti.  

•    Maršruts “Zaļā Valmiera” (9 km) atklāj Valmieras dabas un kultūrvēstures vērtības – leģendām apvīto Vecpuišu parku, Valmieras tiltus, diženo Valmieras Valsts ģimnāzijas ēku, kā arī Gaujas Stāvos krastus un citas vietas. Maršruta sākums no Valmieras Tūrisma informācijas centra (Rīgas iela 10). Maršruts dabā nav marķēts. GPX fails šeit.

•    Uzdevumu maršruta “Izmet kādu līkumu pa Mazsalacu!” (9 km) laikā būs iespēja redzēt vairākus apskates objektus, uzzināt interesantus vēstures faktus, kā arī aizpildīt uzdevumu lapu, atbildot uz jautājumiem. Maršruta sākums no Mazsalacas novada Tūrisma informācijas centra. Maršruts dabā nav marķēts.

•    Maršruts Nr.149 (15 km) ved pa dabas ainavām bagāto Rūjienas un Naukšēnu pusi, apskatei atklājot arī tādus objektus kā Rūjienas Sv. Bērtuļa baznīca, Ternejas kalns, Tālavas taurētāja piemineklis un citus. Maršruts ved pa grants, asfalta un meža ceļiem, to iesakām sākt no Rīgas ielas Rūjienas centrā. Maršruts dabā marķēts ar numurzīmēm Nr.149.

Piedzīvojumu gara meklētājiem (līdz 50 km)

•    Maršruts “Kino pedāļa puspedālis” (25 km)*, kas simbolizē ikgadējo velo un kino festivālu, ved pa Valmieras un Brenguļu puses ainavām, skatam paverot vietu, kur Abuls ietek Gaujā. Tur izveidota īpaša laipa Abula šķērsošanai un ceļotājus aicina Mīlestības taka. Maršruta marķējums ir trijstūra veidā ar baltu ārējo malu un zaļu iekšpusi, kur trijstūra virsotne norāda virzienu, kurā doties. Maršruta sākums ir no Valmieras Tūrisma informācijas centra. Augstāka ūdens līmeņa gadījumā, laipa pār Abulu var būt applūdusi. 

•    Maršruts “Valmieras – Brenguļu loks” (42 km)* būs rāms, mērens brauciens, vērojot dabas gleznainās ainavas. Pa ceļam iespējams apstāties un uzkāpt Pekas kalnā. Iespējams, tieši te savulaik slējusies Beverīnas pils. Maršruts marķēts ar Nr.125, un to ieteicams sākt no Valmieras. 

•    Maršruts pa Valmieras un Vaidavas apkārtni (46 km)* aizraus elpu ar lielāko baltā smilšakmens atsegumu Baltijā – Sietiņiezi. Maršruts ir fiziski izaicinošs, īpaši meža posmā gar Gauju. Klusumu cienošie šajā ceļā var sastapt arī kādu meža iemītnieku. Maršruts dabā marķēts ar Nr.120, un to ieteicams sākt no Valmieras.

•    Maršruts “Apkārt Burtnieka ezeram” (50 km)* ir vietējās nozīmes velomaršruts ar Nr.122. Daļa ceļa vijas gar Burtnieka ezera krasta mežiem, pa ceļam ir iespējams iepazīt kultūrvēsturi un baudīt lauku klusumu. Maršruts neizceļas ar stāviem kāpumiem, taču tas ir interesants, pateicoties daudzveidīgajām ainavām. Maršruts sākas Burtniekos, un tas dabā ir marķēts, atsevišķos posmos sakrītot ar reģionālo maršrutu Nr.17.

•    Maršruts “Pa Ādama pēdām” (50 km)* veidots pēc grāmatas “Ādama stāsts” par Mazsalacas apkaimē dzīvojušo zemnieku Ādamu Purmali. Maršruts dabā nav marķēts, tas sākas Ramatā un lielākoties ved pa asfalta un grants ceļiem. Pa ceļam aplūkojami arī vairāki info stendi.

•    Lineārais maršruts “Valmiera – Cēsis” (50 km) sniedzas no pilsētas līdz pilsētai, no dievnama līdz dievnamam pa ielām, ceļiem, meža takām un tiltiem, ļaujot aplūkot gan Gaujas tecējumu, gan slaveno iežu milzi – Sietiņiezi. Maršruts dabā marķēts ar Nr.121.

Velobraukšanas entuziastiem (līdz 105 km)

•    Maršrutu pa Valmieru, Zilokalnu, Dikļiem un Burtniekiem (70 km)* ieskauj Zilākalna maģija, Dikļu pils krāšņums, bērnības dienu sajūtas Vika pasaku parkā, Burtnieka ezera ūdeņi un dižkoku alejas. Maršruts dabā marķēts ar Nr.124.

•    Maršruta “No Gaujas krastiem caur Sedas purvu līdz Kaņepju dižozolam” (77 km)* laikā iespējams baudīt gan mainīgos Gaujas krastus, gan apskatīt koka skulptūru parku, Jērcēnmuižu, Sedas purvu un citus objektus. Maršruts sākas no Strenču krācēm, un tas dabā nav marķēts. Maršruts ved pa asfalta, grants un meža ceļiem, un to iespējams dalīt divos posmos, baudot divas dienas. No 2021.gada oktobra līdz 2022.gada oktobrim noteiktā maršruta posmā norisināsies ceļa pārbūve.

•    Maršruts pa Valmieru, Zilokalnu, Augstrozi (83 km)* un citiem ciemiem paver iespēju ielūkoties ne tikai topošā Valmieras novada krāšņumā, bet arī kaimiņos – Limbažu novadā. Tas var lepoties ar dabas liegumu Augstroze, ko aicinām aplūkot šajā piedzīvojumā. Maršruts dabā marķēts ar Nr.123, un to iesakām sākt no Valmieras.

•    Maršruts pa Valmieru, Trikātu, Strenčiem, Rencēniem (105 km)* un citiem lielākiem un mazākiem ciemiem būs sportisks izaicinājums. Tas ved gan pa lejām, gan pa kalniem. Izbraucot maršrutu, būsi drošs, ka redzēta daļa nozīmīgu topošā Valmieras novada vērtību. Maršruts marķēts ar Nr.126, un to ieteicams sākt no Valmieras.

Topošais Valmieras novads lepojas arī ar maršruta “Zaļais Dzelzceļš” tīklojumu, kas kalpo ne tikai kā pārgājienu vai velobraukšanas taka, bet arī slēpošanai sniegotajos ziemas mēnešos. Maršruts ir lēzens, marķēts, kā arī sniedz iespēju aplūkot dzelzceļa apkārtnei raksturīgo ainavu – laukus, purvus, tiltus un kādreizējos dzelzceļa pieturas punktus. 

Cauri plašajam novadam vijas arī starptautiskais Tour de LatEst maršruts. Ceļa segums ir asfalts, un grants. Maršruts ir ļoti daudzveidīgs – gan rosīgā pilsētvide, gan dabas klusums un gleznainas ainavas. To izbraucot, iespējams iepazīt ne tikai latviešu, bet arī igauņu kultūrvēstures un dabas mantojumu, tai skaitā nacionālos un dabas parkus, biosfēras rezervātu.

Lai dažādotu aktīvās atpūtas piedzīvojumus, aicinām aplūkot arī dabas takas un laivošanas piedāvājumu topošajā Valmieras novadā!

Aicinām būt atbildīgiem, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus un sargājot savu un apkārtējo veselību!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71395111sec.