Valmieras novadā skolēni rada sveicienu Dziesmu un deju svētkiem

Aizvadītajā nedēļā topošajā Valmieras novadā skanēja skolu kolektīvu dziedātāju balsis, orķestru un vokāli instrumentālo ansambļu radītās skaņas, bija vērojami dejotāju soļi, teātra pulciņu etīdes un tērpu demonstrējumi. Tika ieskandināta Valmieras pilsētvide, Rūjienas estrāde un pieminekļa “Tālavas taurētājs” pakāje, Valmiermuižas parks, Naukšēnu estrāde un Kokmuižas parks Kocēnos. Vairāk nekā 40 vietējo skolu kolektīvu mazie un lielie mākslinieki veidoja īpašu videoklipu, noslēdzot XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku piecgades ciklu.

“Esam gandarīti par Valmieras kolektīvu vadītāju iniciatīvu apvienoties kopējā projektā, par izrādīto atsaucību un dalību. Vēlējāmies ar šo skaisto, sirsnīgo kopā būšanas mirkli videoformātā pabeigt darba ciklu, kuru skolēni ar saviem pedagogiem uzsāka pirms vairākiem gadiem, gatavojoties lielajiem svētkiem, un atstāt liecību vēsturei par šo laiku. Turklāt šis projekts deva iespēju kaut ar distanci, bet tomēr satikties klātienē, ieraudzīt vienam otru bez zoom ekrāna starpniecības un, iespējams, pirmo reizi uzvilkt tautastērpus un skatuves kleitas, kas tika gatavotas tieši lielajiem svētkiem, bet tā arī bija palikušas skapjos. Daudzi no mazajiem māksliniekiem nu jau izauguši lieli, šovasar absolvē vidusskolas, tāpēc skolēnu svētkos vairs nepiedalīsies, tāpēc jo svarīgāk mums šķita dot iespēju vēl reizi izdziedāties, izdejoties un muzicēt kopā ar savējiem, turklāt ne virtuālajā vidē,” stāsta Valmieras Jaunatnes centra “Vinda” direktore Sanita Loze.

Par videoklipa pavadījumu izvēlēta dziesma “Tu esi” ar Ojāra Vācieša dzeju un Raimonda Paula mūziku. Tā iekļauta Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koru repertuārā. Piecu dienu laikā operators Gatis Priednieks-Melnacis vairāk nekā 30 norises vietās tikās ar skolēnu kolektīviem un viņu pedagogiem, lai iemūžinātu videomateriālā koru un ansambļu dziedāšanu, tautiskā un laikmetīgā stila deju soļus, instrumentālās spēles un citas mākslinieciskās izpausmes skolēnu izpildījumā. Jāatzīmē, ka filmēšanas procesā tika ievērotas valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības.

"Esam pateicīgi kolektīvu vadītājiem un bērnu vecākiem par izrādīto  atsaucību un veltīto laiku mazo mākslinieku sagatavošanai. Vēlējāmies dot viņiem iespēju atkal satikties tik plašā lokā un noķert uzstāšanās, skatuves sajūtu kopā, turklāt kopējiem spēkiem radīt kaut ko paliekošu arī šajos mainīgajos laikos, kas arī izdevās. Pieredzētais filmēšanas nedēļā vien stiprināja mūsu pārliecību, ka šie bērni arī turpmāk dziedās, dejos, spēlēs instrumentus, darinās tērpus, radīs mākslu un spēlēs teātri, jo viņi to dara no sirds. Viņi kādudien atkal būs tūkstošiem dalībnieku vidū Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos vai jau jauniešu kārtā Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkos,” stāsta Ingrīda Upīte, video projekta koordinatore.

Valmieras un topošā Valmieras novada tautas deju un mūsdienu deju dejotāju, koristu, skolēnu teātru dalībnieku, koklētāju, pūtēju orķestru, vokāli instrumentālo ansambļu mūziķu, šūšanas un modelēšana studijas un vizuālās mākslas pulciņu dalībnieku kopīgi veidotais video sveiciens pirmizrādi piedzīvos Valmieras pilsētas 738.dzimšanas dienas svinību laikā 24.jūlijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60151291sec.