Valmiermuižā aicina baudīt rokenrolu uz lielā ekrāna un AGE OF STONES koncertu

Jūlijs Valmiermuižā ir brīvdabas notikumu mēnesis, kur aicina baudīt vietējo mākslinieku veikumu gan kino, gan mūzikā! Šonedēļ, 08. jūlijā plkst. 21.00, brīvdabas kino seansā dokumentālā filma „Mēs gribējām izmainīt pasauli”, bet 09. jūlijā plkst. 21.00 varēs iegrimt roka skaņās ar grupu „Age of Stones”.

08.07. plkst. 21.00 Valmiermuižas parkā filma „Mēs gribējām izmainīt pasauli".

Kino vakara sākumā saruna ar filmas režisori un scenārija autori Aiju Bley par filmas tapšanu un tās aizkulisēm, bet pēcāk ļausimies pilnīgam rokenrolam uz lielā ekrāna! Trīs draugi, suns un rokenrols dokumentālajā filmā par piecdesmitgadīgiem sapņotājiem, kuri izvēlējušies nekad nepieaugt. Tomēr laiks katru konfrontē ar jaunības ideāliem: Skrips saduras ar tiesu sistēmu, Rudaks atsakās no alkohola, bet Latvijas pankroka karalis Dambis pārvērties par kapitālistu.

Filma saņēmusi arī galveno balvu nominācijā labākā dokumentālā pilnmetrāžas filma Pasaules mūzikas neatkarīgo filmu festivālā (World Music & Independent Film Festival) Virdžīnijā, 2020.

Nākamie brīvdabas kino vakari gaidāmi 12.08. „Ko zina klusā Gerda”, 19.08. „Mans mīļākais karš”, 02.09. „Kolka Cool”.

Dalība bez maksas. Tāpat kā visās kultūrvietās, tiks ievēroti valstī noteiktie ierobežojumi. Valmiermuižas parka nojumē drīkstēs pulcēties, uzrādot personu apliecinošu dokumentu un derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Pārējais plašais Valmiermuižas parks būs pieejams ikvienam interesentam. Nekautrējies ņemt līdzi beņķīti vai plediņu, lai filmas baudīšanai izvēlētos sev tīkamāko vietu.

09.07. plkst. 21.00 Valmiermuižas alus terasē grupa „Age of Stones”

Lai atbalstītu vietējo mākslinieku jaunradi, šogad Valmiermuižā pulcē savējos – viesojas mūziķi, kuru saknes meklējamas Valmierā un tās apkārtnē. Grupas „Age of Stones” darbības pirmsākumi meklējami tieši Valmierā, tālajā 1997. gadā, taču oficiāli grupa dibināta 2001. gadā – šogad tiek svinēta apaļā 20 gadu jubileja. Skanējums, laikam ejot, ir mainījies, sākotnēji grupa muzicēja funk-rock stilā, izpildot dziesmas pārsvarā angļu valodā, taču pašlaik tā palikusi uzticīga klasiskajam garage-rock stilam un dziesmas rakstītas tikai latviešu valodā. Grupas pastāvēšanas laikā sadarbībā ar „MICREC” ir izdoti 4 studijas albumi, uzfilmēti vairāki video klipi, koncerta video, sniegti koncerti lielākajos Latvijas mūzikas festivālos, kā arī uzstāšanās Igaunijā un Lietuvā. Grupas panākumi ir ļoti plaši, startējot kā jaunā grupa, plūkusi laurus vairākos jauno grupu festivālos: „Priekšnams”, „Sinepes un Medus”, „Blieziens”, „Stage Nr.1”, „MTV Soundwave” u.c. Ar debijas albumu „Sapņojiet” tika nominēti gada debijas statusā, kā arī ar vairākām dziesmām nonākusi lielākajās radio staciju rotācijās un topos. 2019. gada vasarā, sadarbībā ar Valmieras pilsētu grupa ir oficiālās Valmieras himnas „Stāv pāri visam Valmiera” izpildītāji.

Nākamais dzīvās mūzikas vakars ieplānots 30. jūlijā, kad uzstāsies grupa KASETES.

Dalība bez maksas. Klausītāji tiks uzņemti divās zonās – Valmiermuižas alus terase (norobežots laukums tuvāk skatuvei) ciemiņiem, kuri uzrāda personu apliecinošu dokumentu un derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, – rezervēt galdiņu iespējams, zvanot uz tālr. +371 28664424. Otra zona būs laukums pie Valmiermuižas alus tirgotavas ar stāvgaldiem drošā distancē un parks visiem pārējiem ciemiņiem.

Notikumus rīko Valmiermuižas kultūras biedrība. Dzīvās mūzikas vakarus atbalsta Vidzemes plānošanas reģions, Latvijas valsts meži, Valsts kultūrkapitāla fonds un Valmiermuižas alus darītava, taču brīvdabas kino atbalsta Burtnieku novada pašvaldība.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.09199619sec.