Valmiera ar draudzīgu vēstījumu aicina igauņus ciemos!

Valmiera – igauņiem draudzīgākā pilsēta! Ar šādu vēstījumu Valmiera uzrunā savus tuvākos ziemeļu kaimiņus, aicinot iepazīt un baudīt pilsētas un Valmieras novada viesmīlību ne tikai ceļošanai aktīvākajā vasaras periodā, bet viesojoties šeit arī citos gadalaikos.

Un patiesi – nav noslēpums, ka ceļotāji no Igaunijas viesošanos Valmieras pusē ļoti iecienījuši, regulāri braucot uz Valmieru ne tikai iepirkties, bet arī gardi paēst, baudīt kultūru, apmeklēt tūristu piesaistes vietas un arī nakšņot, pavadot šeit vairākas dienas. Ja šogad atpūta siltajās zemēs jāierobežo, aicinām igauņus atpūsties pie tuvākajiem dienvidu kaimiņiem Latvijā, tepat Valmierā un Valmieras novadā!

“Ļaujiet mums vienmēr satikt smaidu, jo smaids ir mīlestības sākums,” tā reiz sacījusi Māte Terēze. Smaids ir viens no svarīgākajiem viesmīlības likumiem, un, tā kā humors nav svešs kā Igaunijā, tā arī Latvijā, Valmieras pilsēta sagatavojusi īpašu, viegli satīriskā noskaņā ievītu video stāstu sēriju, caur kuru atklāt igauņiem draudzīgāko pilsētu – Valmieru, kas gaida ciemos savus viesus! Pirmā video stāstu sērija aplūkojama šeit!

Vai zinājāt, ka pirmais vārds, ko igauņi iemācās latviski, esot “saldējums”, un, šķiet, Igaunijā nav neviena, kurš nezinātu, kas ir “Valmiermuižas alus”? Vai to, ka mūsu kaimiņi iecienījuši apmeklēt dažādus kultūras pasākumus, tostarp Valmieras pūtēju orķestra “SIGNĀLS” koncertus, un, iespējams, Valmieras novads ir vienīgā vieta Latvijā, kuras mērs dzimis Igaunijā? Valmieras muzejā regulāri tiek rīkotas Igaunijas mākslinieku izstādes, restorānos un kafejnīcās ēdienkartes pieejamas igauņu valodā, Valmierā igauņus sagaida viesmīlīgais sveiciens “Tere tulemast Valmierasse!” (Esiet sveicināti Valmierā!), un pat Valmieras Drāmas teātrī publiku priecē igauņu izcelsmes aktieris Januss Johansons! Pilsētā pieejams arī bezmaksas audiogids, kas ļauj iepazīt vairāk nekā 50 apskates objektus arī igauniski, tāpat arī igauņu valodā pieejama tūrisma informācija gan digitāli un sociālajos tīklos, gan dažādos tūrisma materiālos.

Esam sagatavojuši arī īpaši draudzīgu pārsteigumu – apmeklē vietni www.eestisobralik.lv, ieraksti savu vārdu un saņem sveicienu igauņu valodā! Dalies ar attēlu sociālajos medijos, lai arī citi uzzina, ka Valmiera ir igauņiem draudzīgākā pilsēta!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79691291sec.