Valmieras zemes mākslas objektā «Maģistrāle pļava» notiks saulgriežu ieskandināšana

21. jūnijā plkst.16.00 aicinām Dīvaliņa pļavā, kur ierīkota Valmieras dabiskā pļava "Maģistrāle pļava", ieskandēt vasaras saulgriežus.

Folkloriste Guna Medne stāstīs par Jāņu zāļu nozīmi, mītiskumu, ko pīt vainagos un kompozīcijās, par ticējumiem un to pielietojumu, kā arī stāstījumu papildinās ar kokles spēli.

Savukārt floriste Anete Muižniece vadīs meistarklasi Jāņu pušķu un vainagu kompozīciju veidošanā. Dalībniekiem lūgums līdzi ņemt ziedus vainagu un pušķu darināšanai un segas, kur piesēst. Ziedus un zaļos augus pirms tam ieteicams ievietot ūdenī uz 12 stundām.

Vasaras saulgriežu laikā aicinām atcerēties un apjaust, ka dabiska pļava ir nozīmīga ekosistēma kā laukos, tā pilsētā. Ziedošās pļavas ir piemērota vide pilsētas iedzīvotāju atpūtai un aktivitātēm.

Objekts "Maģistrāle pļava" ir Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas radīts projekts, kur kultivētu pļavu pakāpeniski iecerēts attīstīt par dabisku pļavu, vienlaikus piedāvājot to kā vides un cilvēka mijiedarbības mācību vidi, vietu, kur konfrontēt sevi ar dabiskas un mākslīgi veidotas vides atšķirībām, dabiskās pļavas daudzveidību pret kultivēta zāliena vienveidību.

Saulgriežu ieskandināšana notiek, pateicoties Valmieras novada pašvaldības kultūras, sporta un nometņu konkursā iegūtajam finansējumam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.42072487sec.