Īpaši notikumi topošajā mākslas telpā «Kurtuve» Valmierā

Ēka, kas agrāk sildīja mājas, bet tagad – sirdis. Bijušā katlumāja Valmierā pārtop par laikmetīgās mākslas telpu “Kurtuve”. Pirmā izstāde jau notikusi, taču ne ēkā, bet fotoportretiem rindojoties uz skursteņa fasādes 45 m augstumā. Valmieras 739. dzimšanas dienas laikā, no 22. līdz 24. jūlijam, “Kurtuves” durvis pirmo reizi tiks atvērtas plašākai publikai.

Svētku laikā tur būs skatāma Valtera Poļakova emocionāli gaišā un uz būtiskām pārdomām rosinošā izstāde “Piedzimis Piederīgs?”. Tie ir fotostāsti par cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem, ko papildina arī viņu atziņas par dzīvi un vērtībām, par labo un ļauno. Izstādes veidotāji – fotogrāfs Valters Poļakovs un idejas autors Pēteris Martukāns – aktualizē pārliecību, ka esam atšķirīgi un tomēr tik līdzīgi. Raugoties izstādes fotogrāfijās un stāstos, ikviens tiek aicināts padomāt par veselā, “normālā” cilvēka jēdzienu. Vai tiešām mēs esam tik atšķirīgi?

Izstādes atklāšana un satikšanās ar tās veidotājiem un dalībniekiem norisināsies 23. jūlijā plkst. 14.00.

Izstāde tapusi projekta “Bērni nepiedzimst ar aizspriedumiem” laikā, kas Latvijā īstenots sadarbībā ar “Glada Hudik” teātra apvienību, Zviedrijas vēstniecību un Zviedrijas institūta finansiālu atbalstu.

23. un 24. jūlija vakaros “Kurtuvē” būs skatāma latviešu dokumentālā filma par līdzjūtību un cilvēcību “Hekabes jautājums”. Režisori Pēteris Krilovs un Iveta Budreviča aicina uzzināt mūziķa Rolanda Ūdra un viņa sievas Ilonas Balodes stāstu par cerībām uz atveseļošanos. Ikviens aicināts iesaistīties ziedojumu kampaņā “Udrīša Zaļajai Oāzei” (fonds “Līdzskaņa”).

Filma “Hekabes jautājums” būs skatāma 23. jūlijā plkst. 21.00 un 24. jūlijā plkst. 16.00.

Valmieras dzimšanas dienas svētku laikā aicinām noskatīties dokumentālo filmu “Visages Villages” (“Sejas, Ciemi”). Tā ir iespēja doties līdzi māksliniecei, režisorei Anjēzei Vardai un fotogrāfam ŽR jeb Žanam Renē uz Francijas laukiem, kur viņi iemūžina sastaptos cilvēkus un stāstus fotogrāfijās. Fotogrāfija un attēls Vardu vienmēr ir interesējuši, tāpat kā cilvēku dzīvesstāsti, kuru unikalitāte atklājas Vardas un ŽR sirdssiltajā pieejā saskatīt neparasto ikdienišķajā, skaisto – pelēkajā, indivīdu – masā. Varda vienmēr ir bijusi atvērta mākslinieciskiem meklējumiem, vienmēr droši eksperimentējusi savā nesaistītajā, brīvajā stilā.

Filma “Visages Villages” būs skatāma 23. jūlijā plkst. 23.00 un 24. jūlijā plkst. 18.00.

Kino “Kurtuvē” organizēts sadarbībā ar Valmiermuižas kultūras biedrību.

Valmieras 739. dzimšanas dienas “Svētku randiņš” programmu skati mājaslapā valmierasvin.lv.

Svētku lieldraugs – AS “Valmieras stikla šķiedra”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.34350085sec.