Valmieras novadā aicina uz ērģeļmūzikas koncertu ciklu

“Sirdsbalss” – tā ir tikšanās mūzikā piecās dažādās Valmieras novada baznīcās. Vijolniece Maija Ozola un ērģelniece Līga Ivāne izveidojušas katrai baznīcai un tās ērģelēm piemērotu koncertprogrammu, aicinot iepazīt Valmieras novada sakrālās vērtības.

4. maijā kuplā klausītāju lokā koncerts izskanējis Strenču ev. lut. baznīcā pie novada vismazākajām, vien piecu reģistru ērģelēm. 26. jūlijā – Annu dienā – koncertēsim Mazsalacas Sv. Annas baznīcā, kur ērģelēm nepieciešama palīdzība, lai tās atgūtu visas savas skanīgās balsis. 31. jūlijā un 6. augustā Ēvelē un Matīšos gan ļausim ērģelēm gavilēt visās krāsās, jo te simtpiecdesmitgadīgie instrumenti ir izturējuši laika pārbaudi un arī laikus apkopti. Noslēdzošais koncerts skanēs 2. oktobrī pie novada vecākajām ērģelēm Trikātā, kur Augusta Martina  1867. gadā būvētās ērģeles gandrīz pilnībā saglabājušas visas oriģinālās detaļas un spēcīgo, vitālo skanējumu.

Maija Ozola un Līga Ivāne ir kolēģes Valmieras Mūzikas skolā, kur Maija māca vijoļspēli, bet Līga – klavieru un ērģeļu spēli. Abas mūziķes regulāri koncertē gan solo, gan kopā ar citiem mūziķiem dažādos sastāvos gan Latvijā, gan ārzemēs.

Visu piecu koncertu ciklu atbalsta Valmieras novada pašvaldība; tehnisko atbalstu sniedz biedrība “Valmierai. Mūzikai. Kultūrai.”  Ieeja koncertos par ziedojumu dievnamam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75145912sec.