Valmieras novads: Aicina uz Pasaules koklētāju nometnes koncertiem un dančiem Kocēnos

2022.gada 31. jūlijā Kocēnos norisināsies Pasaules koklētāju nometne sadarbībā ar virtuozāko un perspektīvāko latviešu etnogrāfiskās kokles spēlētāju, kokles spēles lietpratēju Laimu Jansoni. Tās laikā nometnes dalībnieki piedalīsies meistarklasēs, dziesmu vakarā, diskusijās un kopīgās, skanīgās dziesmu spēlēs.

Nometnes noslēgumā ikviens interesents aicināts apmeklēt koncertus un dančus Kocēnu estrādē. Plkst. 19.00 izskanēs Vakara koncerts, kurā piedalīsies somu kanteles zinātāja un spēles meistare Arja Kastinena (Arja Kastinen) no Somijas, kā arī kokļu lietpratēji Valdis Muktupāvels, Vinija Folkmane, Laima Jansone, Latvīte Cirse, Zane Sniķere, Namejs Kalniņš, Bāgs un Malvīne Mantiniece.

Pēc koncerta, no plkst. 20.30 uz kopīgu sadziedāšanos un saspēlēšanos aicinās dziesminiece Anta Eņģele, savukārt plkst. 21.30 Kocēnu estrādē būs lustīgi danči kopā ar latviešu tradicionālo mūzikas instrumentu spēles pārzinātājiem – “Skaņumājas muzikantiem”.

Pasākumu apmeklējums ir bez maksas. Lietus gadījumā koncerti un danči notiks Kokmuižas brūzī.

Jāpiebilst, ka Pasaules koklētāju nometne kļuvusi par ikgadēju tradīciju, tā Valmieras novadā norisināsies jau sesto reizi. Zināšanās un kokles spēles prasmēs ar nometnes dalībniekiem dalīsies lieliski pasniedzēji gan no Latvijas, gan Somijas: etnogrāfiskās kokles spēlētāja, kokles spēles lietpratēja Laima Jansone, mūzikas terapeite Vinija Folkmane, somu kanteles zinātāja un spēles meistare Arja Kastinena, kokļu lietpratējs, etnomuzikologs Valdis Muktupāvels, kā arī Ilmārs Pumpurs un Rihards Valters.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.64523697sec.