Valmieras novads: Ar purva kurpēm pa Oleru purvu!

Tūkstošiem gadu veidojušies, sevī uzkrājuši dažādas dabas un vēstures liecības - purvi ir svarīga mūsu ekosistēmas sastāvdaļa. Tie staro zeltainos saullēktos un kūp miglas pielietos vakaros, lai gan šķietami klusi un mierīgi – purvi ir piepildīti ar dzīvību un vērīgākajiem atklāj dažādus dabas brīnumus. Svētdien, 28. augustā, plkst. 10.00 norisināsies purva kurpju pārgājiens Oleru purvā kopā ar purvu pētnieci, ģeoloģi un “Ezeru un purvu izpētes centra” (EPIC) vadītāju Ilzi Ozolu. Pārgājiens noslēgsies vēsturiskajā Oleru muižā, kur dalībnieki pētīs purvā savāktos kūdras un sūnu paraugus, kā arī viesosies pie Oleru muižas saimniekiem - Kārļa un Ievas Zemīšiem.

Pārgājiena dalībnieku uzmanības centrā būs Oleru purvs un tā dabas vērtības, izzinot purvu nozīmi mūsu dzīvē, un netālu esošā Oleru muiža. Pārgājiens ar purva kurpēm vedīs pa aptuveni trīs km garu purva maršrutu, kas būs vieglas grūtības pakāpes, un vakarā rezultēsies ar patīkamu nogurumu un saldu miegu. Uz purvu un atpakaļ no tā dosimies ar kājām pa pus kilometru garu taciņu. Kopējā viesošanās Oleru pusē ar visām aktivitātēm aizņems aptuveni piecas stundas. Lai pasākuma aktīvā daļa būtu patīkama, aicinām vilkt gumijas vai ūdensnecaurlaidīgus pārgājienu zābakus un ērtu, laika apstākļiem atbilstošu apģērbu, kā arī līdzi paņemt dzeramo ūdeni un kādu spēka našķi atpūtas brīdim purvā.

Pārgājiena dalības maksa ir 10 EUR pieaugušajiem, savukārt skolēniem, studentiem, pensionāriem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām – 8 EUR. Pārgājiens nav piemērots cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Pasākuma dalības maksā iekļauta purva kurpju noma, gida pakalpojumi, garda zupa, ekskursija Oleru muižā un citi pārsteigumi. Pārgājiena sākums pie Oleru muižas plkst. 10.00 (GPS 57.8096, 25.3616).

Lai piedalītos pārgājienā, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot pa tālruni 26332213, rakstot uz e-pastu tic@valmierasnovads.lv vai ierodoties klātienē Valmieras Tūrisma informācijas centrā (Rīgas ielā 10). Vietu skaits ierobežots!

Dodoties dabā, aicinām būt atbildīgiem un ievērot dabai draudzīgas rīcības principus – ko atnesi, to aiznes! Informējam, ka pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts, fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras novada pašvaldības publicitātes vajadzībām.

Nākamais aktīvās atpūtas pasākums norisināsies Tēvu dienā, 11. septembrī. Plašāk par aktivitātes norisi būs iespējams uzzināt drīzumā visit.valmiera.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71367407sec.