Atklāj Latvijas Mākslas akadēmijas absolventu darbu izstādi «Pa ceļam»

Valmieras muzejā 16. septembrī plkst. 16.00 aicinām uz Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuāli plastiskās mākslas nodaļas absolventu darbu izstādes “Pa ceļam” atklāšanu.

Izstādē būs apskatāmi keramikas, tekstila un stikla specialitāšu autoru darbi, aicinot iepazīt viņu izpratni par klasisko materiālu un to apstrādes tehniku iespējām būt par mūsdienīgu vizuālo mediju.

Izstādītie darbi tapuši, nedomājot par teorētisko uzskatu un aizspriedumu robežām starp dizainu, mākslu un amatniecību. Izstādes dalībniekus vieno kopīga identitātes meklēšanas sajūta, dziļa iesaistīšanās materiālu izpratnē un matērijas kā stihijas pārvaldīšanā, to kopjot, pieradinot un pakļaujot individuālajam redzējumam.

Tekstils – vilna, zīds, metāla stieples, silikons, dabiskas un sintētiskas krāsvielas. Austs, batikots, mērcēts, filcēts, apdrukāts, gaismots saulē. Tik dažādi ir izmantotie materiāli un amata prasmes. Viena lieta gan visiem pa ceļam – vēlme izzināt sevi un pasauli.

Keramikas specialitātes absolventu individuālās sajūtas un eksperimenti pausti atšķirīgos keramikas materiālos un tehnikās, radot unikālu darbu. Tie atspoguļo autora raksturu, estētikas un formas izjūtu, kā arī tehnoloģiskās zināšanas.

Stikla specialitātes studenti stiklu sākotnēji iepazīst kā amorfu materiālu, no kura, izmantojot dažādas tā apstrādes tehnikas, tiek izveidoti darbi, kas neatstāj vienaldzīgu. Tie atklāj tikai dažas iespējas, kā krāsnī formēts un kausēts stikls, karsti pūsts stikls, kas tiek apgleznots un spoguļots, veido kompozīcijas gan kā estētiskus vizuālās mākslas priekšmetus, gan kā dizaina objektus.

Lai cik neizprotama, nezināma un neparedzama ir nākotnes estētikas teritorija, došanās radošā ceļā vienlaikus ir ceļa jaunatklāšana un būvniecība. Došanās ceļā ir neizbēgama, jo, paliekot uz vietas, ceļš dodas vērotājam pretī. Ceļš ir iespēja aizvien jaunai perspektīvai, un ikviens ceļš top par ainavas sastāvdaļu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74904299sec.