Pavadi aktīvi Jāņa Daliņa dzimšanas dienu

Jāņa Āres dziesma skan: “Ai, kaut man Dāliņa kājas būtu! Divdesmit kilometrus kurām soļot nieks”. Aktīvās atpūtas piekritējiem un vieglatlētiem Jāņa Daliņa dzimšanas diena asociējas ar ikgadējo piemiņas skrējienu Valmiera – Brenguļi. Šogad, papildinot jau nemainīgās tradīcijas, Valmieras novada pašvaldība aicina uz pārgājienu no Valmieras līdz Brenguļiem. 5. novembrī plkst. 11.00 atzīmēsim Jāņa Daliņa 118. dzimšanas dienu un dosimies vieglatlēta piemiņas pārgājienā kopā ar dabas tūrisma gidi, velobraucēju un krosmintona entuziasti Santu Paegli.

Abas aktivitātes sāksies vienlaicīgi ar piemiņas brīdi Jāņa Daliņa stadionā pie sportista piemiņas akmens. Pēc piemiņas brīža skrējēji un pārgājiena dalībnieki uzsāks savu ceļu, virzoties pa meža     ceļiem un     taciņām gar Abula krastu Brenguļu virzienā. Pārgājiena maršruts būs lineārs, aptuveni 12 km garš, un tas būs vieglas grūtības pakāpes. Aktivitāte kopumā aizņems aptuveni četras līdz piecas stundas. Lai diena būtu patīkama, aicinām vilkt pārgājienu zābakus un ērtu, laika apstākļiem atbilstošu apģērbu, kā arī paņemt līdzi kādu dzērienu un spēka našķi gājiena atpūtas brīdim. Pārgājiena noslēgumā Brenguļos kopīgi baudīsim siltu tēju un pīrādziņus, un kavēsimies sarunās. Par mājās nokļūšanu nebūs jāuztraucas - pārgājiena dalībniekiem pasākuma noslēgumā tiks nodrošināts transports atpakaļ uz Valmieru.

Lai piedalītos pārgājienā, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot pa tālruni 26332213, rakstot uz e-pastu tic@valmierasnovads.lv vai ierodoties klātienē Valmieras Tūrisma informācijas centrā (Rīgas ielā 10). Pārgājiens ir bez maksas. Vietu skaits ierobežots.

Jānis Daliņš, dzimis Valmieras apriņķī, bija latviešu vieglatlēts un soļotājs, kurš 1932. gada vasaras olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudraba medaļu. Soļotāja izcīnītā godalga bija pirmā olimpiskā medaļa, kas iegūta Latvijas sportistam startējot zem savas valsts karoga. Jānis Daliņš karjeras laikā dažādās distancēs ir uzstādījis 7 pasaules un vairāk kā 40 Latvijas rekordus soļošanā. Par izciliem panākumiem sportā vieglatlētu apbalvoja ar Triju Zvaigžņu ordeni.

Dodoties dabā, aicinām būt atbildīgiem un ievērot dabai draudzīgas rīcības principus – ko atnesi, to aiznes! Informējam, ka pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts, fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras novada pašvaldības publicitātes vajadzībām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47510719sec.