Vamieras novadā turpinās darbu pie dabas taku un tūrismu maršrutu attīstības

Šobrīd grūti vērtēt aizvadīto gadu skaitļos, jo statistiku vēl tikai sākam apkopot. Virspusēji skatoties, protams, ir redzamas līdzīgas tendences kā iepriekšējos gados, klātienes apmeklētāju skaits sarūk (- 12%) un Latvijas rezidentu informācijas pieprasījumu skaits (- 27%) arī samazinājies. Savukārt pieaudzis ārvalstu rezidentu informācijas pieprasījumu skaits (+174%), kas apliecina, ka veidotās kampaņas sociālajos medijos un interneta vietnēs, aizvadītais darbs izstādēs ir rezultatīvs. Lai veicinātu informācijas meklējumu skaitu digitālā vidē un radītu pievilcīgāku galamērķa tēlu, esam izveidojuši jaunu Valmieras novada tūrisma vortālu. Šobrīd vēl neesam apkopojuši statistikas datus par vortālu, taču pēdējos gados iezīmējusies tendence, ka lapas apmeklējumu skaits turpina augt.

Nākamā gada pirmā puse būs pārmaiņu laiks. Apmeklētājiem Valmieras pils kompleksā tiks atvērta ekspozīcija “de Woldemer”, kurā tiks stāstīts par Valmieras pirmsākumiem un attīstību un saistītiem notikumiem Eiropā. Informācija būs gan lasāma, gan skatāma, gan saklausāma, pat sataustāma. Jaunajā ekspozīcijā iekļausies arī tūrisma informācijas punkts. Līdz ar to Valmieras Pils veidosies kā pirmā reprezentācijas vieta, viesim iebraucot pilsētā. Nākamajā gadā plānots mērķtiecīgi sākt strādāt ar Lietuvas ceļotāju tirgu, veidojot kampaņas sociālajos medijos un interneta vietnēs, tulkot tūrisma vortālu lietuviešu valodā un apmeklēt tūrisma pasākumus Lietuvā. Jau 2022. gadā iesākts darbs pie tūrisma informācijas stendiem Valmieras novadā, 2023. gadā daļa no tiem tiks atjaunoti, lai ikvienā novada apdzīvotā vietā būtu jaunākā informācija par apkārtnes tūrisma piedāvājumu. Turpināsim darbu, attīstot dabas takas un tūrisma maršrutus (Jēču dabas taka, Sv. Jēkaba ceļš, Zaļie dzelzceļi u.c.). Plānoti arī ikmēneša aktīvās atpūtas pasākumi (pārgājieni, velo un laivu braucieni), kā arī vairāki lieli pasākumi, taču par tiem vel pāragri runāt, jo notiek plānošanas darbs.

Arvien uzlabojas cilvēku prasmes atrast sev nepieciešamo informāciju digitālajā vidē, tieši tāpēc kļūstam vēl redzamāki tur. Tomēr, tūrisma informācijas punktam pārvietojoties uz tūrisma objektu, klātienes apmeklētāju skaits noteikti pieaugs, kas arī ir mūsu mērķis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.34739399sec.