Valmiera priecē apmeklētājus ar pasākumiem katrai gaumei

Valmieras pilsēta lepojas ne tikai ar vēsturisko mantojumu un skaistām dabas ainavām, bet priecē pilsētas viesus arī ar dažnedažādiem interesantiem pasākumiem. Katru mēnesi pilsētas viesi tiek aicināti uz vairākiem kultūras, sporta un aktīvās atpūtas pasākumiem. Ik gadu pilsētā tiek organizēti pasākumi, kas guvuši plašu atpazīstamību gan Latvijā, gan ārpus tās. Piemēram, janvārī norit Starptautiskais Ziemas mūzikas festivāls, aprīlī SEB MTB velo maratons Cēsis – Valmiera, jūlijā Valmiera priecē ar Starptautisko gaisa balonu festivālu "Valmieras kauss 2014" un Prezidenta kausa izcīņas sacensībām vieglatlētikā, bet oktobrī visi pulcējas Simjūda tirgū un daudzos citos pasākumos. 

Gaidot Lieldienas, viesi tiek aicināti uz pavasara saulgriežu svinībām un tirdziņu "Ar Gardu Muti Valmiermuižā", kur apmeklētājiem tiks piedāvāti dažādi mājražotāju produkti – mājās ceptas maizes klaipi, gaļas kūpinājumi, svaigi sieti sieri, pavasara zaļumi un citi labumi. Lielās dienas svinības ir bagātas ar dažādām aktivitātēm, kas domātas ikviena apmeklētāja priekam un auglības, saimes dzīves sekmīgai nodrošināšanai, tāpēc gan lieliem, gan maziem tirdziņa apmeklētājiem  būs iespēja krāsot raibas olas, piedalīties olu cīņās un ripināšanā, augstu izšūpoties svētku šūpolēs, mieloties ar plāceņiem, dziedāt pavasara saulgriežu dziesmas un piedalīties citās svinību izdarībās.

Savukārt aprīlis Valmierā tiks atzīmēts kā Mākslas mēnesis, kad daudzviet Valmierā varēs apmeklēt izstādes un aplūkot mākslas darbus. Mākslas mēneša ietvaros Valmieras Kultūras centrā plānotas arī radošās meistardarbnīcas dažādos mākslas žanros, kā arī norisināsies pasākums modes cienītājiem – Vidzeme Fashion Show.

Tuvojoties vasaras sezonai Valmierā un tās apkārtējos novados norisināsies arvien vairāk pasākumu, īpaši brīvdabā. Atklājot vasaras tūrisma sezonu, maijā tiks rīkots tradicionālais laivu maršs "Abuls – Gauja", kas savieno divas alus darītavas - "Valmiermuižas alu" un "Brenguļu alus darītavu" un ir kļuvis par krāšņāko un lielāko karnevālu uz ūdens, kurā piedalās vairāk nekā 500 laivotāju.

"Saucam to par skaistu, lustīgu un smeķīgu laivu karnevālu uz ūdens," atklāj Valmieras pilsētas pašvaldības tūrisma projektu vadītāja Anita Deigele. "Laivu maršs katru gadu pulcē daudz entuziastu, kas, ietērpušies krāšņos un oriģinālos tērpos, īpaši noformējot savu peldlīdzekli, dodas laivu braucienā."

"Piedalīties laivu maršā var dažādās klasēs, taču neatkarīgi no peldlīdzekļa veida un grupas lieluma, vai laivojot pavadītā laika, noslēgumā visi laivu marša dalībnieki pulcējas Valmiermuižā, lai baudītu koncertu un spēcinošo, latvisko bukstiņputru. Tā mēs aktīvi un lustīgi dodam startu vasarai," stāsta tūrisma projektu vadītāja.

Maijā Valmieras pilsētā norisināsies arī dažādi Starptautiskās Muzeja nakts pasākumi. Pagājušajā gadā Muzeju nakts ietvaros Valmieras Muzejs pulcēja teju 10 000 apmeklētāju.

Jūnijā, vēl pirms vasaras saulgriežu nakts un Jāņu ielīgošanas pasākumiem, Valmieras pusē gaidāms vēl kāds vērienīgs pasākums – Dziedāšanas svētku 150 gadu jubileja Dikļu pagastā.

Anita Deigele norāda, ka viens no apmeklētākajiem pasākumiem katru gadu ir Valmieras pilsētas svētki. Šogad tie norisināsies no 3. līdz 5. jūlijam, kad pilsēta atzīmēs 731. jubileju.  Pilsētas svētku ietvaros apmeklētāji varēs baudīt dažādus koncertus un brīvdabas pasākumus, piedalīties sportiskās un veselīgās aktivitātēs, kārtīgi izdancoties, vērot spēkavīru cīņas un gūt daudz pozitīvu emociju. "Darbs pie programmas šobrīd rit pilnā sparā, lai rastu dažādām gaumēm un vecumiem saistošus, jaunus piedāvājumus un ikviens, gan valmierieši, gan pilsētas viesi šīs trīs dienas baudītu svētku sajūtu, prieku un justos lepni par pilsētu," uzsver tūrisma projektu vadītāja.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Trakai TIC
,


Ventspils TIC
,


Rija Domus Hotel
,


Melngalvju nams
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42435694sec.