Latviskus Pavasara saulgriežus svinēs tirdziņā Ar Gardu Muti Valmiermuižā un Tradīciju vakarā

Lai atzīmētu saules atmodu un pilnīgu gaismas uzvaru pār tumsu, jau šo sestdien, 22. martā, pie Valmiermuižas alus darītavas norisināsies Pavasara saulgriežu jeb latvisko Lieldienu svinības – no pulksten 10:00 līdz 14:00 tirdziņš Ar Gardu Muti Valmiermuižā un pulksten 19:00 Tradīciju vakars ar folka grupas Māsas Dimantas koncertu un dančiem.

Lielā diena ierodas zemnieka sētā, atvedot pirmos asnus un zaļu zāli. Arītuvāki un tālāki tirgotāji vēstīs par pavasara iestāšanos un dabas atmodu ar sarūpētajiem pavasara zaļumiem – lociņiem un salātiem, kā arī svaigām bērzu sulām. Uz Pavasara saulgriežu svinību galda jāceļ apaļi gardumi, tādējādi godinot sauli, un, ievērojot labākās tradīcijas, tirdziņā viesu iepirkumu grozus pildīs mājās cepti maizes klaipi, svaigi sieti siera rituļi un paipalu olas. Savukārt, mūsdienīgi latviskās Valmiermuižas virtuves saimnieces tirdziņa viesuscienās ar zeltainiem biezpiena našķiem. Pavasara saulgriežu svinībās neiztrūkstošs ir svētku alus, tāpēc viesiem galdā tiks celts arī kāds ilgi lolots un sen gaidīts Valmiermuižas alus meistaru jaunbrūvējumsProves porteris No.2.

Lielajai dienai raksturīgas dažādas izdarības un rituāli, lai vairotu ļaužu prieku,auglību un saimes dzīves sekmīgu nodrošināšanu, tāpēc kopā ar Valmieras novadpētniecības muzeja tradīciju kopu Griezes ikviens varēs krāsot raibas olas, piedalīties olu cīņās un ripināšanā, augstu izšūpoties svētku šūpolēs un dziedāt Pavasara saulgriežu dziesmas. Svinības kuplinās Dabas izglītības centra Vecupītes putnu izzināšanas darbnīca Ar putniem par putniem, latviski pavasarīgs Valmieras Mūzikas skolas kokļu kvarteta Accorda koncerts un zirgu izjādes Valmiermuižas pils parkā. Ieeja tirdziņā bez maksas.

Vakarpusē, pulksten 19:00, Valmiermuižas klētī notiks lustīgs Tradīciju vakars ar folka grupas Māsas Dimantas latvisko dziesmu koncertprogrammu, dančiem, rotaļām un Valmiermuižas virtuves tradicionālu svētku mielastu. Ieeja ar ielūgumiem, tos var iegādāt tirgotavā Valmiermuižā, vērtībā sākot no € 7,00.

Tirdziņu atbalsta SIA Valmiermuižas alus, Burtnieku novada dome, Valmieras pilsētas pašvaldība, SIA ZAAO, Valmieras kultūras centrs un t/c Valleta un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Rīko Valmiermuižas kultūras biedrība.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38853002sec.