Aicina svinēt kāzas Valmieras pusē

Valmieras Tūrisma informācijas centrs ir sagatavojis īpašo piedāvājumu "Kāzu laiks Valmierā, Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novados", kurā iedvesmu varēs rast gan jaunais pāris, gan kāzu rīkotāji un vedēji.

Kāzas ir viens no skaistākajiem latviešu godiem, ko Valmieras pusē var svinēt gan atbilstoši senlatviešu tradīcijām, gan modernās un ļoti radošās noskaņās. Piemēram, Valmieras muzejs kopā ar tradīciju kopu "Griezes" piedāvā jaunajam pārim un kāzu viesiem izbaudīt senlatviešu kāzu rituālus: "Ģimenes pavarda kuršanu", "Ziedošanu ugunskurā", "Līdzināšanās rituālu pie Svētozola", "Raganu mēļu sasiešanu", "Kāzinieku apcelšanu” un vēl citus rituālus. Tāpat itin viegli jaunais pāris Valmierā varēs atrast septiņus tiltus, ko šķērsot, lai tādējādi simboliski savienotu divu cilvēku dzīves laimīgā kopdzīvē.

Kāzu piedāvājumā apkopota informācija par dzimtsarakstu nodaļām un dievnamiem, kuros iespējams rīkot kāzu ceremoniju, kā arī tūristu piesaistes vietām, kas piedāvā īpašas kāzu programmas. Valmieras pusē jaunlaulātie tiks izvizināti krāšņos zirgu pajūgos vai ar pasaulē vienīgo Gaujas tramvaju. Tāpat varēs baudīt "Dikļu pils" viesmīlību, Burtnieka ezera un Burtnieku muižas parka skaistumu, "Valmiermuižas alus" putās izzīlēt nākotni, ļauties jautrām atrakcijām Beverīnas koka skulptūru labirintā, izveidot pirmo kopīgo mākslas darbu "Galerijā Laipa" un izvēlēties vēl daudzas citas aktivitātes, lai savu kāzu dienu padarītu neaizmirstamu un ļoti īpašu. 

Sadaļā "Kāzu floristika" interesenti varēs atrast informāciju par ziedu saloniem, ziedu kompozīcijām svētku galdam, telpu noformējumam, kā arī līgavu pušķiem. Turklāt kāzu piedāvājuma materiālā varēsiet izvēlēties kāzu fotogrāfu, kas iemūžinās jaunlaulāto īpašo dienu skaistās fotogrāfijās.

Kāzu gatavošanās laikā noderīga būs arī informācija par svinību un kāzu mielastu vietām, kā arī uzņēmumiem, kuri izgatavo kāzu ielūgumus, galda kartes un speciālas dāvanas. Tāpat būs atrodama informācija par veikaliem un saloniem, kuros iespējams iegādāties gredzenus un līgavu rotu aksesuārus.

Kāzu piedāvājumu ikviens var aplūkot un lejupielādēt www.visit.valmiera.lv sadaļā "Kāzās".


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58681893sec.