Izdots buklets par kāzu svinībām Valmierā, Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novados

Valmieras Tūrisma informācijas centrs ir sagatavojis īpašo piedāvājumu ''Kāzu laiks Valmierā, Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novados'', kurā iedvesmu varēs rast gan jaunais pāris, gan kāzu rīkotāji un vedēji.

Kāzas ir viens no skaistākajiem latviešu godiem, ko Valmieras pusē var svinēt gan atbilstoši senlatviešu tradīcijām, gan modernās un ļoti radošās noskaņās. Piemēram, Valmieras muzejs kopā ar tradīciju kopu ''Griezes'' piedāvā jaunajam pārim un kāzu viesiem izbaudīt senlatviešu kāzu rituālus: ''Ģimenes pavarda kuršanu'', ''Ziedošanu ugunskurā'', ''Līdzināšanās rituālu pie Svētozola'', ''Raganu mēļu sasiešanu'', ''Kāzinieku apcelšanu'' un vēl citus rituālus. Tāpat itin viegli jaunais pāris Valmierā varēs atrast septiņus tiltus, ko šķērsot, lai tādējādi simboliski savienotu divu cilvēku dzīves laimīgā kopdzīvē.

Kāzu piedāvājumā apkopota informācija par dzimtsarakstu nodaļām un dievnamiem, kuros iespējams rīkot kāzu ceremoniju, kā arī tūristu piesaistes vietām, kas piedāvā īpašas kāzu programmas. Valmieras pusē jaunlaulātie tiks izvizināti krāšņos zirgu pajūgos vai ar pasaulē vienīgo Gaujas tramvaju. Tāpat varēs baudīt ''Dikļu pils'' viesmīlību, Burtnieka ezera un Burtnieku muižas parka skaistumu, ''Valmiermuižas alus'' putās izzīlēt nākotni, ļauties jautrām atrakcijām Beverīnas koka skulptūru labirintā, izveidot pirmo kopīgo mākslas darbu ''Galerijā Laipa'' un izvēlēties vēl daudzas citas aktivitātes, lai savu kāzu dienu padarītu neaizmirstamu un ļoti īpašu.

Sadaļā ''Kāzu floristika'' interesenti varēs atrast informāciju par ziedu saloniem, ziedu kompozīcijām svētku galdam, telpu noformējumam, kā arī līgavu pušķiem. Turklāt kāzu piedāvājuma materiālā varēsiet izvēlēties kāzu fotogrāfu, kas iemūžinās jaunlaulāto īpašo dienu skaistās fotogrāfijās.

Kāzu gatavošanās laikā noderīga būs arī informācija par svinību un kāzu mielastu vietām, kā arī uzņēmumiem, kuri izgatavo kāzu ielūgumus, galda kartes un speciālas dāvanas. Tāpat būs atrodama informācija par veikaliem un saloniem, kuros iespējams iegādāties gredzenus un līgavu rotu aksesuārus.

BUKLETS PIEEJAMS ŠEIT!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81802106sec.