Valmieras pilsētas svētkos būs aizraujoši pasākumi bērniem

Valmieras pilsētas svētkos "Valmiera virmo!" no 2015. gada 6. līdz 8. augustam būs aizraujošas aktivitātes un pasākumi bērniem.

Svētku pirmajā dienā, 6. augustā, no plkst.16.00 līdz plkst.19.00 Valmieras Jaunatnes centra "Vinda" dārzā jau tradicionāli pilsētas svētku ietvaros notiks aktivitātes pašiem mazākajiem valmieriešiem. Šogad pasākums iecerēts kā bērnu karnevāls - būs bērnu disenīte ar dažādām rotaļām un aktivitātēm, ar sejas apgleznošanas palīdzību varēs iejusties dažādu dzīvnieku tēlos. Bērni varēs izgatavot dažāda veida atstarotājus, kā arī skatīties "Vindas" audzēkņu veidotos video un multiplikācijas filmas. Pasākuma organizatori aicina mazos valmieriešus ierasties interesantos tērpos un maskās, lai radītu svētku sajūtu sev un citiem.

7. augustā no plkst.15.00 līdz plkst.18.00 laukumā pie Valmieras Kultūras centra norisināsies operatīvo dienestu informatīvs pasākums. Tajā piedalīsies Valsts policija, Valmieras pilsētas pašvaldības policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) un Valsts robežsardze. Pasākuma dalībnieki varēs iepazīt operatīvo dienestu darbinieku ikdienu, uzdot jautājumus par drošību, piedalīties paraugdemonstrējumos un apskatīt tehniku un ekipējumu. Tāpat klātesošie varēs iepazīties ar Valsts policijas koledžas piedāvājumu. Bērnus pasākumā gaidīs atraktīvie un iemīļotie policijas tēli – runcis Rūdis un bebrs Bruno.

7. augustā no plkst.17.00 līdz plkst.20.00 laukumā starp Valmieras Kultūras centru un tirdzniecības centru "Valleta" ģimenes ar bērniem un ikviens aktīvā dzīvesveida cienītājs varēs piedalīties pasākumā "Valmiera sporto!", pārbaudot savas prasmes un iemaņas basketbolā, florbolā, futbolā un citos sporta veidos.

8. augustā no plkst.10.00 līdz plkst.18.00 laukumā starp Valmieras Kultūras centru un tirdzniecības centru "Valleta" norisināsies dažādas stafetes un veiklības pārbaudījumi "Mazais stiprinieks". Visas aktivitātes būs veidotas tā, lai bērni apgūtu jaunas prasmes un papildinātu savas zināšanas. Radošā un atraktīvā veidā varēs iesaistīties septiņās dažādās aktivitātēs, piemēram, makšķerēt koka zelta zivtiņas, uz lecamās bumbas veikt noteiktu distanci, pārvietoties pa līdzsvara laipu, nogādāt ķerru ar "2 tonnām zelta" līdz finiša taisnei un citās.

Savukārt 8. augustā no plkst.11.00 līdz plkst.16.00 Vecpuišu parks pārtaps par Bērnu un jauniešu parku. Šajā laikā tur norisināsies dažādas aktivitātes bērniem un jauniešiem – būs iespēja izveidot savu īpašo Valmieras pilsētas svētku krūzi, kopīgi radīt gleznu, nokrāsot līdzi paņemto T-kreklu, izveidot savu svētku vējriteni un labo darbu koku, kā arī piedalīties puzles salikšanā. Kopā ar Vidzemes kultūras un mākslas biedrību "Haritas" ikviens varēs radīt stāstus dažādos neparastos veidos, piemēram, zīmējot un improvizējot. Savukārt Valmieras novada fonda Jauniešu ideju laboratorija piedāvās radošo darbnīcu "JIL mazā karaļvalsts" – tā būs vieta, kur meitenes kļūs par visskaistākajām princesēm, bet zēni – par prinčiem. Bērnu un jauniešu parkā būs padomāts arī par tiem svētku apmeklētājiem, kuriem interesē mūzika – YAMAHA mūzikas skola organizēs muzikāli radošo darbnīcu, kurā ikviens varēs iepazīt YAMAHA ģitāras skolu un uzzināt par jaunākajiem veidiem, kā vislabāk apgūt ģitāras spēli. Tāpat bērni varēs piedalīties "Ideju mājas" radošajās darbnīcās un pārbaudīt zināšanas "ERGO Bērnu drošības skoliņā". Īpašu svētku koncertprogrammu sagatavojuši Valmieras Jaunatnes centra (VJC) "Vinda" Bēbīšu skolas audzēkņi un viņu vecāki, vokālā studija "Notiņas", Valmieras 5.vidusskolas popgrupa "Dīvas", VJC "Vinda" estrādes vokālā studija, kā arī varēs vērot šūšanas studijas "Fantāzija" sagatavotu modes skati.

8. augustā plkst.11.00 laukumā pie Hanzas sienas ģimenes ar bērniem aicinātas apmeklēt izrādi "Sunītis un Kaķīte", kas norisināsies uz svētku centrālās skatuves. Izrādē darbosies Sunītis un Kaķīte, kuri dzīvo kopīgā mājā. Viņi visu vēlas darīt tā, kā dara pieaugušie, bet ne vienmēr tas izdodas. Skolā viņi negāja, jo nav skolas, kur dzīvnieki varētu mācīties lasīt un skaitīt. Turklāt abi galvenie varoņi ir ļoti atšķirīgi - Kaķīte ir ļoti kārtīga kaķu meitene, savukārt Sunītis ir nekārtīgs, nepaklausīgs un liels palaidnis, tāpēc arī notikumi viņu mājā risināsies ļoti raibi. Izrādes laikā bērni mācīsies uzticēties viens otram, sadarboties un saprast, kas ir labi un kas – slikti. Izrāde palīdzēs veidot izpratni par skaitu, skaitīšanu un cipariem. Izrādes ilgums: 60 minūtes.

Visas svētku dienas Valmieras 5. vidusskolas stāvlaukumā darbosies "Annels" piepūšamās atrakcijas bērniem. Jāpiebilst, ka piepūšamo atrakciju apmeklējums ir par maksu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.82106805sec.