Gūsti adrenalīna devu piedzīvojumu takā kokos

No 2015. gada 1. augusta Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parka apmeklētājiem ir pieejams jauns aktīvās atpūtas un tūrisma objekts – taka kokos. Pagaidām interesentiem ir atklāts pirmais takas posms 300 metru garumā, bet otrā daļa – 187 metrus garais nobrauciens trosē pār Gauju – tiks atklāts augusta otrajā pusē.

Ikvienu jaunās takas apmeklētāju sagaida pastaiga 5-8 metru augstumā virs zemes. Pastaigas elementus veido krēsli, sadzīves darbarīki, pirts ķipīši un citi oriģināli simboli/priekšmeti, kas papildināti ar zīmējumiem – latviešu spēka zīmēm.

Kā pastāstīja takas projekta tehniskais vadītājs Guntis Avotiņš, trasei nav izteiktas grūtības pakāpes kā citās jau zināmās trasēs. "Tā ir viena liela taka, kurā iekļauti atsevišķi atzari "adrenalīna medniekiem". Jāteic, ka trase ir īsts roku darbs – katra detaļa, stiprinājums, skrūve paslēpta tā, lai apmeklētājs varētu izbaudīt kopējo tēlu, nepamanot trases tehnisko pusi,” norāda G. Avotiņš.

Elementu uzstādīšanai izmantota Latvijā unikāla virvju parka enkuru sistēma – Eko enkuri-stiprinājumi. Tiem ir liela izturība, tie ir saudzīgāki kokiem (tiem augot, enkurus var atlaist vaļīgāk), salīdzinājumā ar klasiskajiem stiprinājumiem tiem ir mazāka abrazīvā iedarbība uz koka stumbru, kā arī tie ir "draudzīgāki" takas apmeklētājiem.

Lai klientiem nodrošinātu maksimālu drošību, tiek izmantota Šveices firmas "Kanopeo" ražotā nepārtrauktās drošināšanas sistēma „Saferoller”, kas ir šobrīd augstākais standarts drošības, dizaina un funkcionalitātes ziņā. Sistēma novērš iespēju cilvēkam patstāvīgi atbrīvoties no drošināšanas troses trases vidū. Papildus drošināšanas sistēmai apmeklētājiem jāizmanto alpīnisma ķiveres un alpīnisma sistēmas.

Piedzīvojumu taka kokos ir atvērta katru dienu no plkst.10.00 līdz 20.00. Biļešu cena par divu stundu ilgu takas apmeklējumu pieaugušajiem – 7 EUR, bērniem līdz 16 gadu vecumam – 5 EUR. Biļetes pieejamas Jāņa Daliņa stadiona viesnīcā – sporta rehabilitācijas centrā. Iepriekšēja pieteikšanās nepieciešama tikai grupām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4593761sec.